Concursul Internaţional George Enescu începe de Ziua Europei: 23 de violoncelişti din 14 ţări în recital pe www.festivalenescu.ro

Concursul Internaţional George Enescu începe de Ziua Europei: 23 de violoncelişti din 14 ţări în recital pe www.festivalenescu.ro

Concursul Internaţional George Enescu începe de Ziua Europei: 23 de violoncelişti din 14 ţări în recital pe www.festivalenescu.ro

Astăzi, 9 mai, începe Etapa Online a Concursului Internaţional George Enescu cu secţiunea violoncel. 23 de tineri muzicieni din cei 26 înscrişi au fost declaraţi eligibili prin respectarea condiţiilor impuse de regulament. Accesul la tot conţinutul online al Concursului din această perioadă este gratuit pentru iubitorii muzicii clasice pe www.festivalenescu.ro.

Jurizarea va avea loc online prin analizarea înregistrării video trimise de concurenţi de către juriile de specialitate formate din muzicieni de renume internaţional. Juriul Secţiunii de Violoncel a ediţiei din 2022 este format din David Geringas (Preşedintele Juriului), Natasha Brofsky, Marin Cazacu, Enrico Dindo, Leonid Gorokhov, Alexandra Guţu, Reinhard Latzko, Meehae Ryo şi Tsuyoshi Tsutsumi.

Rezultatele etapei online a secţiunii violoncel vor fi anunţate pe website-ul Concursului până pe 31 mai 2022. Doar 12 concurenţi se vor putea califica pentru Semifinala ediţiei a XVIII-a a Concursului Enescu care va avea loc în septembrie 2022, la Ateneul Român.

Repertoriul celor 23 de recitaluri include lucrări celebre ale compozitorilor europeni şi americani, de la Bach şi Haydn până la Krzysztof Penderecki şi George Crumb. Vârsta medie a concurenţilor secţiunii de violoncel este 23 de ani, iar cel mai tânăr concurent are 12 ani.

Puteţi viziona înregistrările accesând pagina dedicată etapei online a secţiunii violoncel.

Concursul funcţionează ca o platformă internaţională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii şi de promovare a compoziţiilor lui George Enescu în rândul noii generaţii de artişti din toată lumea, fiind astfel o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România.

Concursul Internaţional George Enescu, una dintre cele mai importante platforme internaţionale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu – cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România. De-a lungul timpului, Concursul Enescu a contribuit semnificativ la promovarea şi lansarea multor mari artişti, aceştia păstrând mereu o legătură de suflet cu Enescu şi cu România.

Concursul Enescu este un proiect cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.