DECLARAŢII DE PRESĂ

DECLARAŢII DE PRESĂ

DECLARAŢII DE PRESĂ

Preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii senator PNL, IOAN CRISTIAN-CHIRTEŞ:

„La mulţi ani, jurnaliştilor din România şi din întreaga lume!

De Ziua Mondială a Libertăţii Presei, reafirmăm rolul pe care îl are presa liberă în existenţa democraţiilor şi apărarea libertăţilor umane.

Anul acesta, în contextul agresiunii armate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, ne gândim mai ales la jurnaliştii şi lucrătorii mass-media care se află acum în Ucraina, unde îşi fac meseria riscându-şi viaţa, pentru ca lumea întreagă să ştie adevărul. Viaţa lor este în pericol nu doar sub ameninţarea bombardamentelor, dar şi pentru că forţele ruse îi urmăresc, îi atacă, îi răpesc, pentru a-i opri din a arăta ce se întâmplă cu adevărat în oraşele şi satele ucrainene.

Prin relatările lor, jurnaliştii de război fac cunoscute gravele încălcări ale drepturilor omului şi crimele împotriva umanităţii. Contribuţia lor la combaterea ştirilor false şi a dezinformărilor propagate de Federaţia Rusă este semnificativă. Datorită lor, există dovezi incontestabile ale încălcării dreptului la viaţă a oamenilor nevinovaţi. Datorită lor, putem spera că toţi cei responsabili de crime de război vor fi judecaţi şi pedepsiţi în faţa legii.

Este un moment critic, în care realizăm că lumea liberă are nevoie de o presă liberă, care să o apere şi să o facă mai puternică.

Îmi exprim, de asemenea, aprecierea pentru munca jurnaliştilor români, care fac posibil ca activitatea noastră, a parlamentarilor şi a tuturor celor aflaţi în serviciul public, să fie cunoscută cetăţenilor, dar şi pentru vigilenţa cu care pun întrebări pentru a ţine drept drumul guvernării prin lege. De ziua lor, le doresc să aibă mereu curajul să spună ce văd şi ce gândesc şi să scoată adevărul la suprafaţă”.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.