EMD In My Country – „Science Fair on Blue Economy in the Black Sea Region”

EMD In My Country – „Science Fair on Blue Economy in the Black Sea Region”

EMD In My Country – „Science Fair on Blue Economy in the Black Sea Region”

Cu prilejul Zilei Maritime Europene (EMD), Universitatea „Ovidius” din Constanţa organizează la data de 9 mai 2022, un eveniment dedicat promovării Economiei Albastre în zona Danubiano-Pontică, intitulat „EMD in My Country 2022 – Science Fair on Blue Economy in the Black Sea Region”.

Evenimentul este organizat sub egida proiectului „Transport maritim costier durabil la Marea Neagră – Black Sea Cruise – Sustainable small – scale cruising/yachting”, coordonat de Centrul Internaţional pentru Studii la Marea Neagră (ICBSS), în cooperare cu opt parteneri locali şi regionali: SML, CLIMAZUL, Universitatea de Stat din Sochi, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Universitatea Libera din Burgas, Academia Maritimă din Odessa, Academia Maritimă de Stat din Batumi şi Universitatea Tehnică Karadeniz.

Evenimentul este co-organizat de Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră (RUMN), ca parte a Consorţiului proiectului Black Sea CONNECT.
De asemenea, în organizarea acestui eveniment participă şi Institutul European pentru Rute Culturale, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Consorţiul proiectului ARSINOE şi Grupul de Iniţiativă pentru Certificarea Rutei Culturale Europene „Oraşe Porturi în Spaţiul Istro-Pontic”.

Evenimentul va cuprinde şi o conferinţă internaţională în format hibrid, cu tema „Istorie, Civilizaţie şi Cultură în Oraşele Porturi din Spaţiul Istro-Pontic”.

În paralel, vor fi organizate o serie de standuri cu prezentări de proiecte şi activităţi din partea muzeelor de profil, universităţi, institute de cercetare dar şi a operatorilor din domeniul turismului şi transporturi.

Programul evenimentului se va derula între orele 10.00 – 17.00, în incinta Terminalului Maritim de Pasageri al Portului Constanţa, în format hibrid.

Participarea la eveniment nu implică taxe sau costuri.

Formularul de înregistrare la eveniment poate fi accesat la următorul link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRQeXXsbqgw9m6FYaAUH6XOLlko59ARBSbPWTKJ6mCVwvsdw/viewform

Conceptul şi Programul evenimentului pot fi consultate la următorul link:
https://bsun.org/media/Concept_and_Program.pdf

Pentru detalii suplimentare: Secretariatul Naţional Român al RUMN
Tel: 0748 229 695 sau email: [email protected]


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.