EPAS, un proiect derulat cu succes la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”

EPAS, un proiect derulat cu succes la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”

EPAS, un proiect derulat cu succes la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”

Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” este o instituţie şcolară care îşi dezvoltă constant dimensiunea europeană a educaţiei prin activităţi diversificate şi interesante. Făcând parte din EPAS (Şcoli – ambasador ale Parlamentului European în România), colegiul organizează frecvent activităţi care promovează valorile europene.

Anul şcolar 2021-2022 este unul bogat în evenimente. Astfel, începutul de an a debutat cu activităţi menite atât să popularizeze proiectul în scoală, cât şi să-i înveţe pe elevi lucruri noi legate de instituţiile europene şi, mai cu seamă, despre modul în care funcţionează Parlamentul European. Astfel, s-a actualizat colţul dedicat proiectului EPAS, adăugându-i-se materialele primite.

De asemenea, s-au reconstituit echipele ambasadorilor juniori şi seniori, coordonator fiind prof. Caulea-Popescu Nicoleta.

Ambasadorii juniori, coordonaţi de ambasadorii seniori, au desfăşurat sesiuni de informare la diverse clase de liceu, care au vizat temele: Parlamentul European: prezentare, atribuţii, comitete; Premiul Saharov pentru libertatea de gândire, premiile Parlamentului European, Ziua Porţilor Deschise ale Parlamentului, ţări ale Parlamentului European, protecţia drepturilor omului în Uniunea Europeană.

Tema Protecţia mediului în UE a avut un ecou deosebit în rândul elevilor din clasa a IX-a, ea fiind dezbătută în două sesiuni de lucru – activitate la care au participat elevi de aceeaşi vârstă. După desfăşurarea activităţii, s-au împărţit pliante, iar ambasadorii juniori au răspuns la întrebările adresate de participanţi.

Ambasadori juniori din clasele a X-a şi a XI-a au desfăşurat activităţi la clase diferite, conform manualului EPAS. Elevii participanţi au răspuns la mai multe întrebări privind rolul instituţiilor europene. Mai mult, materialele prezentate au fost solicitate în vederea rediscutării în cadrul orei de dirigenţie. Materialele realizate de ambasadorii juniori pot fi accesate oricând în scop educativ de către profesorii colegiului.

O activitate interesantă s-a desfăşurat cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente – Filiala Sud-Est – Biroul Judeţean Tulcea în martie, când elevii din clasa a X-a au organizat şi alegeri pentru Parlamentul European, având candidaţi din rândul acestora, această activitate având scopul de a conştientiza importanţa votului, de a afla mai multe despre tipurile de alegeri în ţară şi despre necesitatea exercitării acestui drept fundamental într-o societate democratică.

Activităţile derulate pot fi urmărite pe paginile de Facebook şi Instagram dedicate proiectului.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.