Franţa trimite noi ajutoare în sprijinul serviciilor de urgenţă ucrainene, prin hub-ul de la Suceava

Franţa trimite noi ajutoare în sprijinul serviciilor de urgenţă ucrainene, prin hub-ul de la Suceava

Franţa trimite noi ajutoare în sprijinul serviciilor de urgenţă ucrainene, prin hub-ul de la Suceava

Un al treilea convoi de ajutoare în beneficiul Ucrainei, organizat de ministerul francez pentru Europa şi Afaceri Externe şi ministerul francez de Interne, va transporta în România, la hub-ul european de la Suceava, vehicule şi echipamente de intervenţie, dar şi alimente. Convoiul este aşteptat să ajungă la Suceava vineri seara.

Cu această ocazie vor fi donate serviciului de urgenţă ucrainean 115 tone de echipamente şi alimente şi 13 vehicule noi. Este vorba despre şase vehicule pentru stingerea incendiilor, modernizate la standardele ucrainene, şase ambulanţe 4×4 şi un autovehicul dotat cu aparat mobil de radiologie, în sprijinul echipelor medicale desfăşurate pe teren. Echipamentele de urgenţă oferite includ 36 km de furtunuri de incendiu, 56.000 de litri de lichid folosit pentru combaterea incendiilor de hidrocarburi, precum şi peste 20.000 de raţii de alimente, reprezentând 40.000 de mese.

Convoiul a plecat din Franţa pe 10 mai. Prim-ministrul francez, Jean Castex, şi ministrul pentru Europa şi Afaceri externe, Jean-Yves Le Drian au fost prezenţi la acest eveniment special, pentru a-i saluta pe cei 52 de pompieri francezi care însoţesc convoiul.

Aceste vehicule şi echipamente au fost finanţate integral graţie contribuţiilor a peste 1.000 de autorităţi locale şi a aproximativ cincizeci de companii la fondurile Centrului de criză şi sprijin al ministerului pentru Europa şi Afaceri Externe.

De la declanşarea conflictului, numai în domeniul securităţii civile, Franţa a oferit Ucrainei 84 de vehicule de intervenţii de urgenţă precum şi 214 tone de echipamente, marcând solidaritatea autorităţilor locale şi a companiilor franceze faţă de poporul ucrainean.

Această operaţiune, desfăşurată în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene (MPCU), este coordonată de Direcţia Generală pentru Securitate Civilă şi Managementul Crizelor a ministerului de Interne şi Centrul de criză şi sprijin al ministerului pentru Europa şi Afaceri Externe, în colaborare cu ambasada Franţei din Ucraina şi cu sprijinul Ambasadei Franţei din România.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.