În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea unui climat normal de siguranţă publică, prevenirea accidentelor grave, desfăşurarea eficientă a controlului în punctele de trecere a frontierei şi a intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea unui climat normal de siguranţă publică, prevenirea accidentelor grave, desfăşurarea eficientă a controlului în punctele de trecere a frontierei şi a intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Efectivele MAI au intervenit la 4.247 de evenimente, 2.820 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.427 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 853 de posibile infracţiuni, peste 23% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, marţi, s-au dispus măsuri preventive pentru 45 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti au fost identificaţi 42 de autori în 40 de dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 160 de autori de infracţiuni care au săvârşit 157 de fapte penale.

De asemenea, poliţiştii au depistat 20 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Pe parcursul misiunilor desfăşurate, ieri, poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.623 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile care au vizat menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie. În urma abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 709 permise de conducere şi au retras 285 de certificate de înmatriculare.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 126 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 26 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, au aplicat 496 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 90.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.199) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 69 pentru stingerea de incendii, 5 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 21 misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Au fost emise 7 mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.349 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 27.194 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 820 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 44,7%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 23.538 de mijloace de transport şi 85.472 de persoane, dintre care 8.823 de cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.