Începe „Zonă de siguranţă” – proiect despre abuzul în mediul universitar

Începe „Zonă de siguranţă” – proiect despre abuzul în mediul universitar

Începe „Zonă de siguranţă” – proiect despre abuzul în mediul universitar

Reactor lansează „Zonă de siguranţă”, un proiect despre abuzul în mediul universitar, cu focus pe facultăţile cu profil artistic. Proiectul începe azi, 10 mai, cu primul episod din cadrul unei campanii de informare dedicată studenţilor. Campania consistă dintr-o serie de materiale video, realizate în parteneriat cu specialişti din domeniul psihologiei, eticii universitare şi legislaţiei, gândite ca un sprijin oferit studenţilor în identificarea şi denunţarea situaţiilor de abuz. Primul episod, care vorbeşte despre perspectiva psihologică asupra abuzului, este realizat împreună cu Asociaţia Minte Forte şi poate fi văzut începând din 10 mai pe canalul de YouTube Reactor Cluj: https://www.youtube.com/watch?v=NgZl2s1_A64.

Episoadele 2 şi 3 vor fi lansate în următoarele două săptămâni, în 17, respectiv 24 mai. Textul primului episod este scris de Paula Nuţas, psiholoagă, şi este citit de Alexandra Caras. Animaţia este semnată de Irina Ionescu, artistă vizuală şi regizoare de film, iar înregistrarea şi editarea audio este realizată de Cirkular.

Proiectul s-a născut din dorinţa de a pune în lumină situaţiile de abuz din facultăţile cu profil artistic, în special, pentru că acolo limitele dintre familiaritate şi profesionalism sunt mai neclare şi prin urmare mai uşor de încălcat. Cu toate astea, informaţiile cuprinse în campanie se aplică în orice context educaţional şi pot reprezenta un instrument util pentru studenţi şi profesori deopotrivă în a avea o imagine mai clară asupra a ceea ce constituie abuz de putere şi cum se poate evita sau denunţa acesta.

„Zonă de siguranţă” este un proiect amplu, care va cuprinde, pe lângă campania de informare, o dezbatere, o sesiune de sprijin şi informare pentru studenţi şi o producţie de teatru care va avea premieră în toamnă.

Parteneri: Asociaţia Minte Forte, Facultatea de Teatru şi Film din Cluj-Napoca, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, Scena.ro, Scena9

„Zonă de siguranţă” este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Proiect co-finanţat de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca.

Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul www.reactor-cluj.com sau pe www.facebook.com/ReactorCluj.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.