Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, a organizat, în perioada 13-15 mai, la Mioveni, etapa finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar 2022 la disciplina OINĂ, pentru fete şi băieţi din ciclul gimnazial.

Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, a organizat, în perioada 13-15 mai, la Mioveni, etapa finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar 2022 la disciplina OINĂ, pentru fete şi băieţi din ciclul gimnazial.

Echipele participante au fost în număr de 16 (8 echipe de fete şi 8 echipe de băieţi), reprezentate de echipele câştigătoare ale etapelor de zonă.

Competiţia s-a desfăşurat la baza sportivă a Liceului Tehnologic „Construcţii de Maşini”, Mioveni, organizatorii evenimentului fiind Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Şcoala Gimnazială „George Topârceanu”, Mioveni şi Primăria Oraşului Mioveni.

Într-o atmosferă specifică sportului de calitate, a fairplay-ului olimpic, echipele de competitori au fost susţinute cu entuziasm atât de d-l Inspector Şcolar General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, prof. Dumitru TUDOSOIU, de d-l Preşedinte al Federaţiei Române de Oină, Nicolae DOBRE, de d-l Primar al oraşului Mioveni, Ion GEORGESCU, cât şi de publicul pasionat de acest sport, prezent pentru susţinerea tuturor echipelor.

Câştigătorii etapei naţionale au fost:

– echipa Şcolii Gimnaziale „George Topârceanu”, Mioveni, Argeş, la fete;

– echipa Şcolii Gimnaziale Giurgiţa, Dolj, la băieţi

Odată cu desfăşurarea etapei finale a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar 2022 a avut loc şi Cupa oraşului Mioveni la oină, iar Primăria Mioveni a acordat premii speciale unei echipe de fete şi unei echipe de băieţi. Alegerea echipelor premiate s-a realizat în urma aplicării unui sondaj de opinie în rândul profesorilor însoţitori, a elevilor participanţi şi a arbitrilor, iar cele două echipe desemnate au fost:

– Şcoala Gimnazială Bucşoaia – Structura Frasin, Jud. Suceava, la fete;

– Şcoala Gimnazială 112, Bucureşti, la băieţi

Federaţia Română de OINĂ a acordat, de asemenea, premii pentru cel mai bun jucător al turneului, atât la fete, cât şi la băieţi. Astfel, cea mai bună jucătoare a turneului a fost desemnată eleva Iuliana Georgiana FARCAŞ, de la Şcoala Gimnazială „George Topârceanu”, Mioveni, Argeş, iar cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat elevul Bogdan ZAMĂNEAGRĂ, de la Şcoala Gimnazială Giurgiţa, Dolj.

Felicitări, tuturor, pentru implicarea în susţinerea acestor competiţii cu care poporul nostru se identifică (OINA – sportul naţional al românilor) şi nu uitaţi esenţa sportului: mergeţi până la propriile limite şi vedeţi dacă sunteţi capabili să treceţi dincolo de ele!

Inspector Şcolar General,
Prof. Dumitru TUDOSOIU


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.