Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române pentru preluarea a doi pacienţi ucraineni

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române pentru preluarea a doi pacienţi ucraineni

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române pentru preluarea a doi pacienţi ucraineni

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat astăzi, 11 mai, o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Rzeszow-Jasionka (Polonia) – Otopeni.

Astfel, doi pacienţi ucraineni, în vârstă de 29 şi, respectiv, 41 de ani, au fost preluaţi de pe Aeroportul Internaţional Rzeszow-Jasionka şi aduşi la Bucureşti unde vor fi internaţi, pentru tratamente de recuperare medicală, în două unităţi spitaliceşti din Capitală – Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” şi Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Echipa medicală care a monitorizat pacienţii pe timpul zborului a fost formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienţilor către unităţile spitaliceşti s-a realizat cu ambulanţe SMURD.

Aeronava a aterizat în Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 17.15.

Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în urma cererii formulate de ambasada Ucrainei în România, în baza Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) – mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienţi din Ucraina către ţările membre.

Biroul de presă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.