„Navete culturale” pentru marile spectacole din cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova

„Navete culturale” pentru marile spectacole din cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova

„Navete culturale” pentru marile spectacole din cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova

Continuând tradiţia deja celebrelor „Navete culturale” pe care Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova le organizează de mai bine de doi ani, Naţionalul craiovean lansează alte şase ediţii ale acestui îndrăgit program, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, care va avea loc la Craiova, între 19 şi 29 mai 2022.

Astfel, iubitorii de teatru din Bucureşti vor putea călători la Craiova în scop cultural pentru a vedea producţii realizate de mari regizori internaţionali: Robert Lepage, Oskaras Korsunovas, Silviu Purcărete. De asemenea, va exista o navetă culturală pentru show-ul „Tiger Lillies joacă Hamlet” dar şi o navetă culturală pentru premiera spectacolului „Richard al III-lea” realizat de către Laszlo Bocsardi cu Sorin Leoveanu în rolul titular.

Concret, spectatorii din Bucureşti care doresc să vadă cele mai importante producţii din cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare şi nu au posibilitatea de a se deplasa la Craiova pot opta pentru a călători cu autocarul pus la dispoziţie de către Naţionalul craiovean.

Plecarea se va face de la Teatrul Naţional din Bucureşti. Spectacolele sunt programate la ora 19:00. După spectacol, autocarul se va întoarce în Bucureşti cu „navetiştii culturali”.

Preţul biletului (250 lei) include transportul tur-retur cu autocarul şi biletul la spectacol. De asemenea, în orele de până la spectacol, spectatorii pot participa şi la restul manifestărilor cuprinse în programul festivalului.

Navetele culturale pentru Festivalul Internaţional Shakespeare, Craiova

1. joi, 19 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul 887 realizat de către Robert Lepage, Compania Ex Machina, Quebec, Canada
Trailer spectacol: https://youtu.be/B3mPXPkiJtk
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1115

2. vineri, 20 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul 887 realizat de către Robert Lepage, Compania Ex Machina, Quebec, Canada
Trailer spectacol: https://youtu.be/B3mPXPkiJtk
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1116

3. Duminică, 22 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul Othello realizat de către Oskaras Korsunovas, OKT, Vilnius, Lituania
https://www.okt.lt/en/plays/othello/
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1117

4. Marţi, 24 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul Macbett realizat de către Silviu Purcărete, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj
Trailer: https://youtu.be/XofqOJuL5Qw
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1118

5. Sâmbătă, 28 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul Tiger Lillies joacă Hamlet, regia Martin Tulinius, spectacol prezentat de Compania Tiger Lillies şi Teatrul Republique, Copenhaga, Danemarca
https://www.tigerlillies.com/hamlet
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1119

6. Duminică, 29 mai 2022, ora 13:00 – Navetă culturală pentru spectacolul Richard al III-lea, regia Laszlo Bocsardi, co-producţie Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Festivalul Internaţional Shakespeare – PREMIERĂ!
Bilete: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1101

Cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare va avea loc la Craiova în perioada 19-29 mai 2022 şi este organizată, ca în fiecare an, de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Fundaţia Shakespeare.

Peste 160 de evenimente: spectacole de teatru, performance-uri, instalaţii multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiecţii de film în aer liber, lansări de carte, conferinţe şi dezbateri vor avea loc în 20 de spaţii (indoor & outdoor) din Craiova, într-un eveniment de mare ţinută artistică ce se adresează atât celor mai fini cunoscători ai teatrului internaţional cât şi publicului larg.

„Ce înseamnă Festivalul Shakespeare de la Craiova? O minune. Născută din iubire, salvată din pasiune şi – acum, iată – împlinită prin continuitate. Abia astăzi, când atâtea evenimente de peste tot au dispărut sau şi-au pierdut seva, înţelegem că visul lui Emil Boroghină durează, renaşte, e la clipa unui unui nou început. Iar noi toţi avem prilejul de a fi parte din el. Ce dar frumos! Ce sărbătoare a spiritului! Ce gest de preţuire a valorilor teatrului mondial: de la Wilson la Dodin, de la Lepage la Ostermeier, de la Declan Donnellan la Silviu Purcărete! Puţine, foarte puţine festivaluri de oriunde au reunit o asemenea galerie de personalităţi. Încă şi mai puţine încearcă să le adauge altele şi altele, ale unor noi generaţii. Este vocaţia celor care, din doi în doi ani, transformă Craiova într-o insulă shakespeareană. Victoria lor devine atunci un triumf al teatrului românesc pe marea scenă a lumii.”
Octavian Saiu, critic de teatru, eseist si profesor universitar

Cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare, Craiova este organizată de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Fundaţia Shakespeare.

Parteneri principali ai evenimentului: Primăria Craiova şi Consiliul Local Municipal
Finanţatori: Ministerul Culturii, Consiliul Judeţean Dolj.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Sponsori: Electroputere Mall, Distribuţie Oltenia, Epson, Romfer Trans, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Volvo.
Parteneri: Valletta Towers, Teatrul pentru copii si tineret „Colibri”, Casa de Cultură a Studenţilor Craiova, Filarmonica Oltenia, Opera Română Craiova, Universitatea din Craiova, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L Caragiale” Bucureşti, Institutul Cultural Român, Uniunea Teatrală din România.

There is a WILL, so there is a way!

Contact Agenţia teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677
Program: Luni – Vineri: 11:00 – 19:00; Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 19:00

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL SHAKESPEARE
https://www.shakespearefestival.online
https://www.facebook.com/shakespearefestivalcraiova
https://www.instagram.com/SHAKESPEAREFESTIVAL


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.