Primăria Municipiului Bucureşti lansează luni, 23 mai 2022, selecţia publică a proiectelor din domeniul protecţia mediului înconjurător şi animalelor, care vor beneficia de finanţare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Bucureşti.

Primăria Municipiului Bucureşti lansează luni, 23 mai 2022, selecţia publică a proiectelor din domeniul protecţia mediului înconjurător şi animalelor, care vor beneficia de finanţare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Bucureşti.

Reamintim că, pentru anul 2022, Municipalitatea derulează sesiunea de finanţări nerambursabile de la bugetul local al Municipiului Bucureşti pentru activităţi nonprofit de interes local, conform prevederilor Legii nr. 350/2005 în domeniul Protecţia Mediului Înconjurător şi Animalelor.

Bugetul destinat acestor proiecte este de 2.400.000 lei, iar suma totală a finanţării solicitate pentru fiecare proiect se va încadra între 10.000 lei şi 100.000 lei.

Astfel, depunerea propunerilor de proiect se va face până la data de 22.06.2022, ora 18:30, la Primăria Municipiului Bucureşti Registratura (C.I.D.R.C) din B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5, Bucureşti, în atenţia Direcţiei Relaţia cu ONG, Sindicate şi Patronate – Comisia de evaluare şi selecţie a proiectelor din domeniul protecţia mediului înconjurător şi animalelor.

Selecţia şi evaluarea proiectelor în vederea obţinerii finanţării nerambursabile se va face de către comisia de evaluare şi selecţie, în perioada estimată: 23.06.2022-07.07.2022.

Comisia de evaluare şi selecţie este formată din 9 membri cu drept de vot, respectiv 3 consilieri generali, 3 salariaţi din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General/instituţii subordonate C.G.M.B., 3 specialişti reprezentanţi ai societăţii civile, cu o experienţa de minim 3 ani prestată într-un O.N.G.

Documentaţia pentru elaborarea proiectelor poate fi procurată de pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti, www.pmb.ro: https://www.pmb.ro/programe/11/menu-page/140.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon: 021.305.55.00, interior: 1130, 1131.

Durata proiectelor: 15.12.2022.

NOTĂ:

În ceea ce priveşte domeniul protecţia mediului înconjurător, se au în vedere următoarele categorii de proiecte de interes general/local care vizează:
– Susţinerea şi promovarea protecţiei mediului prin utilizarea unor mijloace de transport ecologice;
– Îmbunătăţirea calităţii aerului în Municipiul Bucureşti;
– Dezvoltarea spiritului civic şi ecologic urban prin activităţi de voluntariat;
– Creşterea suprafeţelor şi a calităţii spaţiilor verzi urbane;
– Conservarea şi protecţia resurselor naturale;
– Igienizarea/înfrumuseţarea spaţiului public.

Pentru domeniul protecţia animalelor sunt vizate, printre altele:
– Dezvoltarea şi diversificarea activităţlilor care au ca scop protecţia şi bunăstarea animalelor;
– Promovarea drepturilor animalelor şi a sancţiunilor care sunt aplicate celor care încalcă prevederile legate în domeniul protecţiei animalelor,
– Prevenirea şi combaterea abandonului animalelor;
– Responsabilizarea şi educarea societăţii civile;
– Promovarea beneficiilor folosirii animalelor în diverse terapii, precum şi în activităţi asistate de animale pentru persoane cu nevoi speciale;
– Schimbarea mentalităţii colective a cetăţenilor din Bucureşti faţă de actul de adopţie;
– Conştientizarea cetăţenilor cu privire la problemele generate de abandonul animalelor;
– Prevenirea şi combaterea actelor de violenţă şi de cruzime împotriva animalelor.

Direcţia de Presă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.