Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la ediţia din 2022 a Galei organizate de Consiliul Atlantic la Washington

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la ediţia din 2022 a Galei organizate de Consiliul Atlantic la Washington

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat miercuri, 11 mai 2022, la Washington, la ediţia din 2022 a Galei festive organizate de Consiliul Atlantic, una dintre cele mai influente şi prestigioase organizaţii de tip think-tank din SUA şi un partener al SNSPA.

Fondat în 1961, când administraţia Kennedy îşi găsea bazele de politică externă şi căuta să unească un grup disparat de atlantişti, Atlantic Council este acum unul dintre principalele grupuri de reflecţie din lume – cunoscut pentru reunirea factorilor de decizie la nivel înalt, cercetare şi oferind o perspectivă rapidă într-o gamă largă de probleme şi regiuni. Începând cu 2021, Atlantic Council sărbătoreşte şaizeci de ani de activitate.

În cadrul evenimentului, au fost decernate premiile Consiliului Atlantic, care celebrează anual persoanele cu cele mai înalte performanţe şi care întruchipează esenţa pilonilor relaţiei transatlantice. Dacă anul trecut Consiliul Atlantic i-a premiat pe eroii care au ghidat lumea printr-o pandemie istorică, cu efortul şi inovaţia lor, ediţia 2022 a Galei a onorat poporul ucrainean, oferindu-i un premiu pentru curajul şi rezistenţa de care au dat dovadă în războiul declanşat de Federaţia Rusă. În acest sens, preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, şi generalul James L. Jones, fost comandant suprem al Aliaţilor NATO şi Preşedinte executiv emerit în cadrul Consiliului Atlantic, au transmis în intervenţiile lor mesaje de susţinere şi de solidaritate la adresa poporului ucrainean, pe care l-au onorat pentru curajul de a-şi apăra propria ţară şi de a proteja valorile democratice, pentru propriul stat şi pentru întreaga lume.

Printre personalităţile marcante, aflate în prim-plan la ediţia din acest an a Galei Consiliului Atlantic, se numără: premierul italian Mario Draghi, CEO-ul companiei ENI, Claudio Descalzi, şi cântăreaţa ucraineană Jamala. Aceştia au fost premiaţi pentru angajamentul lor faţă de misiunea Consiliului de a modela împreună viitorul global.

La ceremonie au participat actuali şi foşti şefi de stat, demnitari străini, ambasadori, membri ai Congresului şi ai administraţiei SUA, comandanţi militari, lideri mondiali din mediul de afaceri şi mass-media.

Consiliul Atlantic este un think-tank în domeniul relaţiilor internaţionale, care gestionează zece centre regionale şi programe funcţionale legate de securitatea internaţională şi economia globală. Prin studiile pe care le publică, ideile pe care le generează şi comunităţile de experţi pe care le construieşte, Consiliul Atlantic propune strategii şi politici publice pentru a crea o lume mai liberă, mai sigură şi mai prosperă.

În decembrie 2021, SNSPA a semnat un acord de parteneriat multianual, care are drept scop consolidarea relaţiei transatlantice şi creşterea securităţii şi stabilităţii în regiunea Mării Negre.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.