REŢINUTĂ PENTRU SĂVÂRŞIREA MAI MULTOR INFRACŢIUNI DE FURT CALIFICAT

REŢINUTĂ PENTRU SĂVÂRŞIREA MAI MULTOR INFRACŢIUNI DE FURT CALIFICAT

REŢINUTĂ PENTRU SĂVÂRŞIREA MAI MULTOR INFRACŢIUNI DE FURT CALIFICAT

Miercuri, 4 mai a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare un mandat de aducere, în Capitală, emis pe numele unei femei, în vârstă de 33 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în formă continuată, prejudiciul creat fiind de peste 23.500 de lei.

În cursul lunii aprilie a.c., la nivelul Secţiei 15 Poliţie au fost înregistrate mai multe plângeri, cu privire la săvârşirea unor furturi, în timp ce persoanele vătămate se aflau la cumpărături, în diferite magazine cu puncte de lucru într-un complex comercial din sectorul 4 al Capitalei.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că faptele ar fi fost comise de către o femeie, de 33 de ani. În cursul zilei de ieri, 4 mai a.c., a fost pus în aplicare un mandat de aducere, femeia fiind depistată şi condusă la audieri.

În sarcina bănuitei a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, probându-se activitatea infracţională:
– marţi, 05 aprilie a.c., profitând de neatenţia persoanei vătămate, bănuita i-ar fi sustras un telefon mobil, în timp ce se aflau în incinta unui magazin dintr-un complex comercial.
– la data de 08 aprilie a.c., în timp ce persoana vătămată se afla la cumpărături în acelaşi complex comercial, într-un moment de neatenţie, bănuita i-ar fi sustras un telefon. Câteva zile mai târziu, la 12 aprilie a.c., femeia ar fi revenit în magazin şi ar fi sustras un alt telefon mobil, dintr-un cărucior de cumpărături.
– marţi, 15 aprilie a.c., prin aceeaşi metodă, femeia ar fi sustras un telefon mobil, de pe o masă din zona restaurantelor centrului comercial.
– la data de 18 aprilie a.c., bănuita ar fi sustras un telefon mobil, din buzunarul gecii unei femei, în timp ce se aflau în incinta unui magazin din complexul comercial menţionat anterior.
– vineri, 22 aprilie a.c., bănuita ar fi sustras un telefon mobil de pe tejgheaua unui magazin. Şi această faptă ar fi fost comisă în acelaşi centru comercial.

Femeia a fost reţinută, urmând a fi prezentată magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de Secţia 15 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

SERVICIUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.