SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII 2022

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII 2022

A început „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, o campanie derulată la nivel naţional de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” a fost iniţiată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru prima dată în anul 2006, în scopul sensibilizării populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni.

Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 23 – 27 mai a.c., cu implicarea poliţiştilor din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, dar şi a poliţiştilor din structurile de ordine publică, proximitate şi poliţie rutieră.

Vor fi abordate şase paliere de interes instituţional – prevenirea discriminării, violenţa domestică, victimizarea minorilor, siguranţa în mediul on-line, violenţa, infracţiunile contra patrimoniului, respectiv siguranţa rutieră – iar în derularea acţiunilor stabilite vor fi cooptaţi parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, asociaţii profesionale cu atribuţii ori preocupări în domeniul siguranţei cetăţenilor şi mass-media.

Astfel, în cadrul întâlnirilor organizate vor fi discutate aspecte privind siguranţa rutieră, prevenirea implicării minorilor în situaţii de risc, măsurile de protecţie ce trebuie adoptate pentru prevenirea infracţiunilor de furt, pericolul pe care îl reprezintă consumul de droguri şi traficul de persoane sau referinţe la siguranţa online.

Poliţiştii se vor întâlni cu elevi, părinţi sau asistenţi maternali, asistenţi sociali, cadre didactice, persoane în vârstă şi administratori de societăţi.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.