Simpozion despre tendinţele în didactica specialităţii la Universitatea Ovidius din Constanţa

Simpozion despre tendinţele în didactica specialităţii la Universitatea Ovidius din Constanţa

Simpozion despre tendinţele în didactica specialităţii la Universitatea Ovidius din Constanţa

Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic (DPPD) din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) a organizat cea de-a doua ediţie a simpozionului „Tendinţe şi provocări în didactica specialităţii – Coordonate ale schimbării”, informează directorul departamentului, prof. Univ. Dr. Daniela Căprioară.

Potrivit sursei citate, evenimentul a cărui tematică a fost centrată pe două obiective fundamentale – reorganizarea practicii pedagogice şi examenul de titularizare în învăţământ, a fost organizat online, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (FPSE) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa.

„Simpozionul a promovat ideea conform căreia formarea competenţelor pedagogice ale profesorilor reprezintă o modalitate concretă şi durabilă pentru dezvoltarea generală a educaţiei româneşti, acest demers ştiinţific urmărind optimizarea strategiei academice, de cercetare dar şi a strategiei UOC pentru studenţii şi absolvenţi”, a declarat prof. Univ. Dr. Daniela Căprioară, în deschiderea evenimentului.

În cadrul simpozionului au mai luat cuvântul prof. Univ. Dr. Mircea Adrian Marica, decanul FPSE, prof. Sorin Mihai, inspectorul general al IŞJ Constanţa, Monica Răgusilă, inspector şcolar pentru managementul resurselor umane, lect. Univ. Dr. Oana Mosoiu – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, de la Universitatea din Bucureşti, prof. Dr. Anamaria Ciobotaru, director al Colegiului „Constantin Brătescu” din Constanţa şi prof. Univ. Dr. Virgil Frunză.

În cadrul atelierelor de lucru, desfăşurate pe specializări, IŞJ a prezentat informaţii despre fisa de evaluare a lecţiei demonstrative pentru proba practică din cadrul examenului de titularizare dar şi despre cadrul normativ al programelor de masterat didactic – potrivit reglementărilor Ministerului Educaţiei şi a standardelor în vigoare ale ARACIS, cu referire la practică pedagogică, şi direcţii de optimizare a practicii pedagogice.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.