UPT şi-a premiat câştigătorii celor nouă concursuri naţionale organizate în cadrul manifestării „Politehnica Timişoara – un pas spre viitorul tău !”

UPT şi-a premiat câştigătorii celor nouă concursuri naţionale organizate în cadrul manifestării „Politehnica Timişoara – un pas spre viitorul tău !”

Universitatea Politehnică Timişoara a organizat vineri, 13 mai 2022, festivitatea de premiere a elevilor participanţi la cele 9 concursuri naţionale organizate în cadrul manifestării „Politehnica Timişoara – un pas spre viitorul tău !”, aflată la cea de-a IX-a ediţie. Pe lângă testarea cunoştinţelor, evenimentul a vizat informarea şi familiarizarea elevilor cu mediul universitar, în scopul asigurării unei mai bune tranziţii spre învăţământul superior şi orientării lor către o carieră de succes.

„Politehnica Timişoara – un pas spre viitorul tău !” a aliniat la start peste 1.000 de elevi, din 26 de judeţe ale ţării, peste 200 dintre aceştia fiind recompensaţi cu premii şi menţiuni (126 de premii şi 96 de menţiuni) la următoarele concursuri: IT Engineering Contest (iTEC), organizat de Facultatea de Automatică şi Calculatoare; Concursul de arhitectură „Hâns Fackelmann” dedicat viitorilor studenţi arhitecţi, organizat de Facultatea de Arhitectură şi Urbanism; Concursul naţional de idei şi proiecte în domeniul protecţiei mediului „Educaţia Ecologică Salvează Mediul – EcoSmarTim”, organizat de Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului; Concursul „Construcţiile: tradiţie şi viitor”, organizat de Facultatea de Construcţii; Concursul „Electronica, între hardware şi software”, organizat de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale; Concursul profesional de idei „Intelligent Electricity Generation IEG-2022”, organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Energetică; Concursul „Anton Saimac”, organizat de Facultatea de Inginerie din Hunedoara; Concursul „Management Trivia”, organizat de Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi; Olimpiadele Comunicării, organizat de Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării.

Câştigătorii concursurilor au fost invitaţi pentru două zile (12 şi 13 mai 2022) la Universitatea Politehnică Timişoara, unde au vizitat campusul studenţesc, laboratoarele facultăţilor, bazele sportive, Biblioteca UPT, Laboratorul interactiv de fizică Experimentarium, au luat contact cu studenţii şi şi-au făcut o idee despre ce înseamnă studenţia la Poli.

De asemenea, au participat la Zilele Carierei, unde au stat de vorbă cu reprezentanţii companiilor prezente, făcându-şi astfel o idee atât despre ce înseamnă viaţa de student, cât şi ce îi aşteaptă după absolvire.

Punctul central al evenimentului, festivitatea de premiere, a avut loc – în prezenţa conducerii Universităţii Politehnica Timişoara, a reprezentanţilor facultăţilor, a inspectoratelor şcolare judeţene din zona de vest, a unora dintre câştigătorii concursurilor precedente, în prezent studenţi ai UPT – în Sala Senatului Universităţii Politehnica Timişoara, din incinta Rectoratului instituţiei, un loc încărcat de istorie, în care s-a decis, cu mai bine de un secol în urmă, soarta Banatului şi alipirea la Patria-mamă.

Despre istoria Politehnicii şi condiţiile care au dus la înfiinţarea primei instituţii de învăţământ superior din vestul ţării, Şcoala Politehnică din Timişoara, în anul 1920, dar şi despre strânsele legături ale acesteia cu administraţia şi cu mediul economic, de la înfiinţare şi până în prezent, a vorbit rectorul UPT, conf. Univ. Dr. ing. Florin Drăgan. Acesta a prezentat şi ce este azi Universitatea Politehnică Timişoara, o instituţie cu peste 13.000 de studenţi, care pune accentul, pe lângă educaţie, şi pe cercetare, cultură şi sport, amintind că Poli este poate cel mai cunoscut brand al Timişoarei. Nu în ultimul rând, rectorul UPT i-a felicitat pe elevi pentru ambiţia, cunoştinţele şi rezultatele acestora, exprimându-şi speranţa că vor alege Politehnica, mai ales că România are un potenţial uriaş pe partea de inginerie şi de IT, ceea ce le poate asigura o carieră de succes, după o studenţie frumoasă.
Felicitări pentru rezultatele elevilor, dar şi pentru bună colaborare cu Universitatea Politehnică Timişoara au fost adresate şi de reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene prezenţi la eveniment, precum şi de reprezentantul studenţilor în Consiliul de Administraţie al UPT, care i-a îndemnat pe elevi să vină la „Poli”, unde vor avea o studenţie poate mai grea, dar frumoasă şi plină de satisfacţii.

Lucian Ronkov
Departament Comunicare şi Imagine


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.