Duminică, 26 iunie, „Kiritza sau Jocul de-a…” pe scena Sălii Mari a TNRS

Duminică, 26 iunie, „Kiritza sau Jocul de-a…” pe scena Sălii Mari a TNRS

Spectacolul „Kiritza, sau jocul de-a”, realizat şi regizat de coregraful Gigi Căciuleanu, va participa la cea de-a 29-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), care se desfăşoară în perioada 24 iunie – 3 iulie 2022.

„Kiritza” va urca pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional Radu Stanca duminică, 26 iunie, de la ora 16.00. De câteva zile spectacolul TNB este sold out!

Printre dansActorii şi dansActriţele care vor evolua sub bagheta lui Gigi Căciuleanu la Sibiu se numără Aylin Cadîr, Fulvia Folosea, Victoria Dicu, Lari Giorgescu, Ciprian Nicula, Axel Moustache, Mihai Munteniţă, Petre Ancuţa, Florin Călbăjos, Mihai Calotă, Ionuţ Toader şi bineînţeles, soprana Oana Berbec, cea care a devenit cea mai modernă Chiriţă a lui Alecsandri, o divă în viziunea celebrului coregraf şi regizor român Gigi Căciuleanu.

Jocul de-a… Amorul?… Diva?… Cuceritul?… Cântatul? Imaginaţie – musai să fie! – ca să intraţi în jocul propus de regizorul-coregraf, să savuraţi textele lui Alecsandri traduse în vorbă mişcată şi vorbă cântată, să descâlciţi iţele întortocheate ale intrigilor Kiritzoaiei ajunsă fermecătoare divă de operă – Kiritza-şi schimbă vocea, dar năravurile ba! – înzestrată cu acute dintre cele mai strălucite şi ameţitoare.

Spectacolul este produs de Teatrul Naţional din Bucureşti, în coproducţie cu Fundaţia Art Production şi Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, cu sprijinul JTI, fiind prezentat în premieră la 200 de ani de la naşterea lui Vasile Alecsandri. „Kiritza sau Jocul de-a…” este o reverenţă de la un aristocrat al dansului pentru un aristocrat al condeiului din secolul al XIX-lea.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.