Alexandru Rafila, semnal mare de alarmă în pandemie de coronavirus! Aproape 6.000 de oameni sunt în spitale: „Transmiterea comunitară este evidentă!”

România trece printr-o perioadă foarte grea în pandemie de coronavirus, iar Alexandru Rafila a tras un semnal serios de alarmă, după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 321 de cazuri noi, din aproximativ 11.000 de teste. Aproape 6.000 de oameni sunt în spitale, iar situația este una tot mai dificilă. Rafila subliniază că n-am scăpat de transmiterea comunitară, într-o perioadă în care Italia este aproape „să învingă” COVID-19. Alexandru Rafila, despre coronavirus: „Numărul de pacienți din spitale a crescut la 5.800!” ”Transmiterea comunitară este evidentă. Bineînțeles că este și o rată a transmiterii care depășește 1% în acest moment și numărul de cazuri noi este mai mare decât numărul de cazuri care se externează. Numărul de pacienți aflați în spitalizare a crescut de la circa 4.900 la 5.800. Procentul de pozitivitate al probelor a crescut de la 1,5% la 3%. Rata de multiplicare, în jur de 1,2%”, a spus Alexandru Rafila. ”A început colectarea de către județe, pe măsură ce se acumulează vor fi trimise la INSP. Nu știu dacă se dau rezultate intermediare, de obicei se analizează toate serurile și, la sfârșit, trebuie să avem o opinie. Dacă dăm rezultate parțiale, nu va avea semnificație”, a completat Rafila. Peste 9 milioane de oameni s-au infectat cu coronavirus În România au fost confirmate 24.826 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.391 au fost declarate vindecate și externate, iar 1.555 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Numărul cazurilor de coronavirus din lume a ajuns la aproape 9,2 milioane, iar cel al deceselor raportate la aproximativ 475.000, în condițiile în care bilanțul celor declarați vindecați se apropie de 5 milioane. Peste 9.161.460 de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul (…)

cititi articolul complet în ProSport


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.