Locuitori din mai multe sate de lângă râul Prut, evacuați din cauza inundațiilor

Locuitorii mai multor sate de pe malul râului Prut sunt evacuați din cauza inundațiilor, a anunțat premierul Ion Chicu în debutul ședinței de guvern de miercuri. „Trebuie întreprinse toate măsurile de protecție. În unele localități deja se evacuează cetățenii”, a spus primul ministru, care tocmai a vizitat nodul hidroenergetic „Costești-Stânca” din nordul R. Moldova. Sunt evacuate 24 de gospodării, relatează portalul unimedia.md, citând Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Cele mai amenințate de inundații ar fi patru  localităţi din raioanele Briceni şi Edineţ, inclusiv satul Criva. 

Cu o zi mai devreme, autoritățile au emis cod portocaliu de inundații, așteptându-se creșterea nivelul apei pe sectorul Criva-Costeşti-Stânca, cu circa doi metri, din cauza ploilor abundente în cursul superior al bazinului de acumulare al Prutului. Premierul Chicu a mai spus că guvernul dispune de resurse în fondul de rezervă pentru a interveni, în caz de necesitate. În orașul Ungheni, autoritățile locale au spus că nivelul apei în Prut a atins cote îngrijorătoare, amenințând un cartier al orașului. 

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.