Directorul SRI, Eduard Hellvig, chemat în Parlament să explice situația de la granița cu Ucraina

Directorul SRI a fost chemat în Parlament să prezinte situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO.

​”Președintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, senatorul Cristian Chirteș, a transmis o invitație directorului SRI, Eduard Hellvig, la ședința Comisiei din data de 22 februarie, pentru a discuta situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO​”, se arată în comunicatul transmis de instituție.

​”Parlamentarii din Comisie au decis astăzi, în ședință, să invite conducerea SRI la lucrările de săptămâna viitoare, pentru a fi informați cu privire la evoluțiile actuale de securitate la granița Ucrainei și asupra aspectelor de interes pentru România. Solicitarea Comisiei vine în contextul tensiunilor Rusia-Ucraina​”, se mai precizează în informarea citată.

​”Am trimis o invitație conducerii Serviciului Român de Informații să participe la ședința Comisiei noastre de săptămâna viitoare. Parlamentarii din Comisie doresc să fie informați cu privire la situația din proximitatea Ucrainei și din zonă.

După cum știți, au avut întâlniri pe problematica ucraineană și Comisiile de apărare, ordine publică și siguranță națională ale Senatului și Camerei Deputaților cu ministrul Apărării. În fiecare zi apar noi situații și fiecare dintre parlamentarii din Comisia noastră au întrebări pe care doresc să le adreseze conducerii SRI”, a declarat senatorul Cristian Chirteș, președintele Comisiei.

Ai imagini sau informaţii care a


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.