Poliţiştii în mijlocul elevilor de Ziua Naţională a Lecturii

Poliţiştii în mijlocul elevilor de Ziua Naţională a Lecturii

Ziua Naţională a Lecturii este celebrată în acest an, în data de 15 februarie. Această zi a fost marcată de poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău prin activităţi desfăşurate la Şcoala Gimnazială nr. 10 Bacău.

O astfel de zi este un nou prilej pentru poliţiştii băcăuani de a fi în mijlocul copiilor, pentru a le împărtăşi informaţii şi materiale utile pentru a fi în siguranţă.
Astfel, elevii claselor pregătitoare din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 10 Bacău au citit împreună cu poliţiştii povestea micuţei Lila, o feţiţă de vârsta lor care, din neatenţie şi joacă se pierde.

Povestea educativă propusă de poliţişti are rolul de a stimula imaginaţia, de a dezvolta limbajul, dar şi de a oferi copiilor modele de comportament astfel încât ei să ştie cum să procedeze în diferite situaţii cu care ar putea să se confrunte.

Totodată poliţiştii le-au dat ocazia micilor cititori să-şi împărtăşească emoţiile, trăirile şi să schimbe păreri şi impresii despre ceea ce s-a citit, despre situaţiile prezentate, cât şi despre modul în care au procedat personajele implicate.

Poliţiştii recomandă copiilor:

– În locuri aglomerate, nu vă îndepărtaţi de părinţi/rude;

– Cereţi întotdeauna voie atunci când plecaţi undeva;

– Nu vă apropiaţi atunci când sunteţi singuri de lacuri, râuri, canale, piscine sau orice altă sursă de apă;

– Asiguraţi-vă că ştiţi numele, numărul de telefon al părinţilor/rudelor şi numele hotelului în care staţi;

– În cazul în care v-aţi rătăcit, nu încercaţi să vă căutaţi singuri părinţii. Staţi într-un loc unde puteţi fi văzuţi. Apelaţi la un poliţist sau un adult însoţit de un copil.

Inspector principal de poliţie Păduraru Cătălina


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.