Sute de angajaţi ai uzinei de armament Cugir își strigă disperarea. Salarii infime pentru angajați cu 30 de ani vechime | A treia zi de protest

„Ni s-au tăiat o serie de drepturi, am avut accidente de muncă, ne-au dat condiții speciale din 2021 aprilie și ce s-a lucrat înainte nu s-a ținut cont.

Alții de vârsta mea erau la pensie de cinci ani, pentru că au lucrat în condiții speciale. Trebuie să știe toată lumea ce se întâmplă aici”, susține o angajată care participă la protest, potrivit alba24.ro.

Liderul sindicaliștilor, Virgil Matei, susține că angajații au solicitat o majorare salarială de 30%, dar nu li s-a acordat nici jumătate din ce au cerut.

„Ieri, după terminarea Consiliului de Administrație reprezentanții Consiliului de Sindicat, împreună cu 8 membri ai sindicatului au participat la discuții cu consiliul de administrație al SC Cugir S.A. Revendicările noastre au fost 70% soluționate, mai puțin cea mai spinoasă, care ține de creșterea salarială.

La solicitarea noastră de 30% creștere salarială ni s-a acordat 6,5%. Colegii au hotărât să continue această grevă spontană. Astăzi 500-600 de angajați sunt în fața unității și urmează să-și facă deplasarea către conducerea unității.

Avem promisiuni din partea conducerii unității că vor discuta cu conducerea Romarmului, cu conducerea ministerului pentru găsire soluțiilor. Nu se mai poate trăi cu un salariu de 1.600 de lei, un angajat de 35-40 de ani în unitate.

Sunt familii întregi care lucrează în aceeași unitate. Gândiți-vă, facturile au venit 800-1.000 de lei, gazul 300-400 de lei. Sunt femei singure care nu se pot întreține, reușesc să-și plătească doar utilitățile.”, a transmis liderilor sindicaliștilor Cugir, la Antena 3.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.