Veste proastă pentru români! Nu se mai dau fonduri pentru televizoare la Rabla Electrocasnice 2022. Anunțul făcut de Ministerul Mediului!

Nu se mai dau fonduri pentru televizoare la Rabla Electrocasnice 2022. Intstituția vrea eliminarea televizoarele din acest program, subliniind că majoritatea acestor dispozitive care consumă extrem de mult au fost eliminate de pe piață în mare parte.

Veste proastă pentru români! Nu se mai dau fonduri pentru televizoare la Rabla Electrocasnice 2022. Anunțul făcut de Ministerul Mediului!

„Totodată, au fost eliminate televizoarele din categoria echipamentelor eligibile, având în vedere faptul că în ultimi ani, au fost înlăturate din piaţă majoritatea televizoarelor, mari consumatoare de energie, iar programul gestionat de AFM a fost principalul catalizator în acest sens. Drept pentru care, prin această modificare se concentrează resursele alocate în anul 2022 pentru acest program către eficientizarea energetică şi în cazul celorlalte tipuri de echipamente, nu doar către piaţa de televizoare.

Citește și: Rabla pentru electrocasnice 2021. A fost EPUIZAT bugetul în 90 de minute. S-au dat vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare
Din sesiunile anterioare s-a constatat că multe persoane au rezervat voucherele, dar nu le-au utilizat, ceea ce a determinat o grevare inutilă a bugetului şi lipsa posibilităţii participării altor persoane în cadrul Programului. Prin modificările aduse Ghidului de finanţare se are în vedere responsabilizarea participanţilor în cadrul Programului, prin introducerea unor reguli mai stricte, în scopul utilizării eficiente a bugetului Fondului pentru mediu. Astfel, voucherul rezervat trebuie utilizat în perioada prevăzută în ghid, sub sancţiunea lipsei posibilităţii de a mai rezerva acelaşi tip de voucher în timpul anului calendaristic.

Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic este un program de interes naţional, iar în urma sesiunilor din 2021 s-a decis modificarea ghidului de finanţare, în sensul introducerii unor prevederi mai restrictive în ceea ce priveşte utilizarea voucherelor, pentru a stimula nu doar generarea acestora, cât şi utilizarea efectivă”, mai arată Ministerul Mediului.

Citește și: Programul „Rabla pentru electrocasnice”, etapa a 3-a. Bugetul epuizat după UN MINUT. Vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.