21 martie – Ziua mondială a poeziei

21 martie – Ziua mondială a poeziei

21 martie – Ziua mondială a poeziei

Muzica, teatrul, filmul şi toate celelalte forme de artă vizuală au, în nucleul lor, poezia. Prin însumarea emoţiilor şi a trăirilor umanităţii în cuvinte aşternute pe hârtie, care curg în sensul unui limbaj al creativităţii universale, poezia are astăzi, mai mult ca oricând, un rol unificator şi de pace.

Este, totodată, ziua celor care găsesc un refugiu în lecturarea de poezii, dar şi a celor care contribuie prin propriul talent la îmbogăţirea patrimoniului cultural.

„Când Dumnezeu vrea să comunice cu cei de pe pământ alege un om, căruia ceilalţi îi spun Poet, şi-i trimite pe undele harului gândul Său. Hrană pentru suflet, poezia poate fi şi o unealtă pentru învăţare pe care nu trebuie să uităm să o folosim. Părinţii şi dascălii au datoria de a deschide cărţile şi de a le citi copiilor aceste picături de suflet. Astăzi, de Ziua Mondială a Poeziei, vă invit să citim o poezie, suntem mai bogaţi cu fiecare vers!”, a afirmat Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.