Acţiune a poliţiştilor rutieri pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză

Acţiune a poliţiştilor rutieri pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză

Acţiune a poliţiştilor rutieri pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză

În perioada 21 – 27 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au acţionat pe drumurile publice din judeţ, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi reducerea numărului de accidente rutiere.

Astfel, poliţiştii au acţionat, cu preponderenţă, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză.

În cadrul activităţilor, pentru abaterile constatate pe linia nerespectării regimului legal de viteză, au fost aplicate 620 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.

Totodată, au fost reţinute 175 de permise de conducere, dintre care 162 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise şi 13 pentru depăşirea cu mai mult de 70 de km/h a vitezei maxime legale admise.

Exemple:

1. În noaptea de 23/24 martie, poliţiştii Serviciului Rutier Olt au depistat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Naţional 65 – European 574, în afara localităţii Jitaru, cu viteza de 195 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză admisă este de 100 de km/h.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fără a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

2. În noaptea de 24/25 martie, poliţiştii Serviciului Rutier Olt au depistat un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Naţional 65 – European 574, în afara localităţii Priseaca, cu viteza de 180 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză admisă este de 100 de km/h.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fără a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

Activităţi desfăşurate de poliţişti pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice

1. În data de 23 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au constatat faptul că un bărbat din comuna Verguleasa, judeţul Olt, în perioada 28 septembrie 2021 – 3 martie 2022 a transportat cu o autoutilitară, în baza a 74 de avize de transport, cantitatea totală de aproximativ 132 de metri cubi de material lemnos, diverse specii, fără a fi înregistrat ca transportator profesionist şi fără a utiliza aplicaţia SUMAL 2.0 Avize.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă confiscarea valorică a cantităţii de aproximativ 132 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 27.913,30 lei.

2. În data de 24 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi ai Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Osica de Sus au depistat, în comuna Fălcoiu, un bărbat, din aceeaşi localitate, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4 metri cubi de material lemnos, fără a fi înregistrat ca transportator profesionist şi fără a utiliza aplicaţia SUMAL 2.0.

Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul a depăşit cantitatea de 20 de metri cubi de material lemnos/an, prevăzută de lege pentru transportul de material lemnos, de către persoane fizice.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă confiscarea fizică a cantităţii de 4 metri cubi material lemnos, ce a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Caracal.

De asemenea, a fost dispusă şi confiscarea valorică a cantităţii de 15,12 metri cubi de material lemnos, în valoare de 2.130,17 lei.

3. În data de 25 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, în urma controlului efectuat la o societate comercială, din judeţul Olt, cu privire la legalitatea depozitării şi comercializării materialului lemnos, au constatat faptul că există diferenţe între stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului şi cele scriptice, înregistrate în aplicaţia SUMAL.

Astfel, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 15.000 de lei, fiind dispusă confiscarea valorică a cantităţii de 63,36 de metri cubi de material lemnos, diverse specii, în valoare totală de 15.250,94 lei, ca urmare a diferenţei constatate.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.