Ajutorul umanitar actual al Bisericii Ortodoxe Române pentru victimele războiului din Ucraina în perioada 11-17 martie 2022

Ajutorul umanitar actual al Bisericii Ortodoxe Române pentru victimele războiului din Ucraina în perioada 11-17 martie 2022

Ajutorul umanitar actual al Bisericii Ortodoxe Române pentru victimele războiului din Ucraina în perioada 11-17 martie 2022

Pe fondul dramei umanitare provocate de războiul din Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a continuat acţiunile sale filantropice destinate refugiaţilor ucraineni sosiţi în România şi în Republica Moldova, precum şi cetăţenilor rămaşi în Ucraina.

În acest sens, eparhiile Bisericii Ortodoxe Române s-au mobilizat exemplar şi au contribuit cu sprijin material şi financiar la ajutorarea victimelor acestui cumplit şi nedrept război.

În această perioadă, pe platforma online ajutăcubucurie.ro a Patriarhiei Române în colaborare cu Federaţia Filantropia au fost donate sumele de 19.338 lei şi 828,41 euro.

La nivelul Patriarhiei Române, în perioada 11-17 martie 2022, s-au adăugat ca participante la acţiuni caritabile 2.907 persoane din rândul preoţilor şi al voluntarilor.

Sprijinul umanitar acordat direct în aceste ultime zile a însumat 2.317.859 lei, acesta constând în bani şi produse (hrană caldă, alimente, hrană pentru bebeluşi, produse igienico-sanitare, medicamente, pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.).

La acest sprijin se adaugă multiple servicii sociale în derulare (de traducere – 29.111 beneficiari; de consiliere şi orientare – 15.582 beneficiari, medicale – 15.303 beneficiari şi educaţionale – 537 beneficiari).

În ceea ce priveşte cazarea refugiaţilor, locurile pentru aceştia se ridică actualmente la 12.665, dintre care 8.585 cu servicii de masă incluse.

În legătură cu organizarea de transporturi umanitare, au fost realizate încă 55 transporturi în România, 23 transporturi în Ucraina şi 5 transporturi în Republica Moldova. Valoarea acestor noi transporturi se ridică la suma de 2.409.776 lei.

Pe fondul creşterii numărului de răniţi din Ucraina, a crescut simultan şi nevoia donării de sânge. În acest context, la campania Patriarhiei Române „Donează sânge pentru Ucraina” au participat până în prezent 594 persoane donatoare.

În perioada 11-17 martie 2022, ajutorul umanitar oferit de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române şi Federaţia Filantropia se ridică la suma de 4.870.883 lei.

Astfel, ajutorul total oferit de Biserica Ortodoxă Română de la declanşarea războiului din Ucraina până în acest moment este de 23.694.757 lei.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.