Alertă la Marea Neagră. Mină de război folosită de armata rusă în conflictul cu Ucraina, descoperită în apropierea Portului Midia

Alertă la Marea Neagră. Mină de război folosită de armata rusă în conflictul cu Ucraina, descoperită în apropierea Portului Midia

O mină de răboi folosită de armata Rusiei în conflictul din Ucraina a fost observată luni dimineaţă la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, în apropiere de Capu Midia.

UPDATE: Forţele Navale Române anunţă că mina a fost neutralizată.

„Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.

Citeşte şi: Vladimir Zelenski, condiţia obligatorie pentru a semna imediat acordul de pace cu Rusia

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, a transmis un oficial al Forţelor Navale Române, citat de ziuadeconstanta.ro.

De asemenea, ministerul turc al Apărării a anunţat descoperirea şi neutralizarea unei mine în Marea Neagră, în largul coastei aşezării Igneada, lângă graniţa cu Bulgaria, a informat luni presa turcă.

Citeşte şi: Vladimir Putin, declaraţiile care cutremură Europa: Mesaj către propria armată VIDEO

„Echipele de apărare submarine turcești au securizat și neutralizat o mină navală găsită în largul coastei Igneada, lângă granița cu Bulgaria”, a declarat postul turc TRT, citat de Ministerul Apărării.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.