Bilanţul principalelor misiuni desfăşurate de structurile MAI, în ultimele 24 de ore

Bilanţul principalelor misiuni desfăşurate de structurile MAI, în ultimele 24 de ore

Bilanţul principalelor misiuni desfăşurate de structurile MAI, în ultimele 24 de ore

Menţinerea ordinii şi liniştii publice, siguranţa rutieră, supravegherea şi controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă reprezintă doar câteva exemple dintre cele mai importante misiuni desfăşurate de efectivele MAI, în cursul zilei de ieri.

Astfel, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.730 de evenimente, dintre care 2.808 au fost circumscrise menţinerii ordinii şi liniştii publice, iar 1.922 au fost intervenţii circumscrise situaţiilor de urgenţă, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie din România, au fost semnalate şi înregistrate 794 de posibile infracţiuni, 18% dintre acestea fiind din oficiu.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 105 autori de infracţiuni, care au săvârşit 120 fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 41 de persoane şi au fost depistate 15 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În urma activităţilor de investigaţii desfăşurate de poliţişti au fost identificaţi autori în 51 de dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea şi combaterea accidentelor grave de circulaţie, fiind reţinute 539 de permise de conducere şi retrase 184 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii şi jandarmii au constatat peste 7.903 de abateri de natură contravenţională şi au aplicat amenzi în valoare de peste 2,6 milioane lei.

Vineri, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 146 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 38 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 524 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 198.600 lei.

Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.225 de persoane.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 14 persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.319 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 15 în ultimele 24 de ore. Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 96,3%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 18.849 de mijloace de transport şi 63.945 de persoane, dintre care 8.675 de cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.