Buletin info-rutier

Buletin info-rutier

Buletin info-rutier
Nouă infracţiuni constatate, 47 de permise de conducere suspendate şi 400 de sancţiuni contravenţionale aplicate în acest weekend de către poliţiştii rutieri. Obiectul acestor acţiuni: prevenirea accidentelor rutiere şi creşterea gradului de siguranţă în trafic.

Prevenirea accidentelor grave şi a consecinţelor acestora reprezintă în continuare unul dintre obiectivele prioritare în cadrul Inspectoratului. Poliţiştii rutieri acţionează permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

În efortul susţinut de reducere a accidentelor rutiere precum şi a consecinţelor acestora, prin activităţile preventive şi de constatare, în perioada 18 – 20 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul birourilor/formaţiunilor de profil au constatat nouă infracţiuni la regimul rutier, au reţinut 47 permise de conducere, din care cele mai multe (27 permise) pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au aplicat 400 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 140.000 de lei.

Spre exemplu, la data de 19 martie a.c., în jurul orei 02:30, poliţiştii Biroului Rutier Mediaş au oprit pentru control în trafic, pe str. Aurel Vlaicu din municipiu, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat. În momentul în care poliţiştii au început să efectueze activităţile specifice de control, şoferul a demarat în trombă, iar poliţiştii au pornit în urmărirea lui. Întrucât direcţia acestuia de deplasare era spre municipiul Sibiu, a fost solicitat sprijinul echipajelor din teren, reuşindu-se blocarea autoturismului de către echipajele de poliţie pe DN 14, în localitatea Agârbiciu.

Conducătorul auto, în vârstă de 24 de ani, din judeţul Argeş, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la substanţe psihoactive. Tânărul a fost însoţit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenţei substanţelor psihoactive în organism. În cauză, au fost întocmite documentele în vederea efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

La data de 20 martie a.c., în jurul orei 19:17, poliţiştii rutieri au oprit pentru control în trafic, pe DN 7, în oraşul Tălmaciu, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 22 de ani, domiciliat în Brăila. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

* * *

TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR

Vineri, 18 martie a.c., poliţiştii sibieni au desfăşurat ample acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere care se petrec în zona trecerilor la nivel cu calea ferată din Judeţul Sibiu. 16 treceri la nivel cu calea ferată au fost monitorizate în cadrul acţiunilor la care au participat 28 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică din cadrul I.P.J. Sibiu.

Acţiunea a avut ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente.

În urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii sibieni au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, din care două pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată. Totodată, au fost ridicate în vederea suspendării patru permise de conducere şi patru certificate de înmatriculare a fost retrase.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.