Cei ce îşi incendiază terenurile pentru a le curăţa, vor pierde subvenţiile agricole

Cei ce îşi incendiază terenurile pentru a le curăţa, vor pierde subvenţiile agricole

Cei ce îşi incendiază terenurile pentru a le curăţa, vor pierde subvenţiile agricole

Ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Ionuţ Chesnoiu, pune în vedere celor care îşi incendiază miriştile intenţionat, pentru a-şi curăţa terenurile, că încalcă legea, şi drept urmare îşi vor pierde subvenţia pentru anul de cerere respectiv!

Fenomenul incendierii terenurilor agricole atacă biodiversitatea şi încalcă normele prevăzute în GAEC-urile din Ghidul fermierului privind ecocondiţionalitatea.

Cei care utilizează astfel de practici nu fac decât să îşi distrugă solul. Prin incendierea suprafeţei, solul este secătuit de elemente nutritive pentru viitoarele culturi.

Pentru moment, cei care apelează la această practică cred că au rezolvat problema, pentru că nu folosesc produse de eliminare a buruienilor, de erbicidat, dar în acelaşi timp îşi fac singuri rău, pentru că pe de o parte vor pierde subvenţia, şi de cealaltă parte îşi creează probleme pentru viitoarele culturi.

Ministrul PSD al Agriculturii, în colaborare cu ministrul Mediului, lucrează la modificarea legislaţiei, în sensul înăspririi sancţiunilor pentru această faptă.

Avertismentul ministrului vine pe fondul apariţiei tot mai multor cazuri de incendii de vegetaţie uscată, care pun în pericol vieţile oamenilor şi bunurile acestora.

Deputat PSD
Viorica Sandu


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.