Elevii cer revocarea ministrului Sorin Cîmpeanu!

Elevii cer revocarea ministrului Sorin Cîmpeanu!

Elevii cer revocarea ministrului Sorin Cîmpeanu!

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETm) solicită înlocuirea ministrului Sorin Cîmpeanu!

În contextul discuţiilor cu privire la remanierea miniştrilor PNL, asociaţiile de elevi din ţară solicită înlocuirea ministrului educaţiei, Sorin Cîmpeanu, acesta dând dovadă de dezinteres total faţă de educaţie, cauzând un dezastru la nivelul sistemului de învăţământ.

Încă de la începutul mandatului de ministru, Sorin Cîmpeanu nu a făcut altceva decât să înrăutăţească educaţia elevilor. Astfel, acesta a tăiat transportul gratuit al elevilor, adoptând Ordonanţa de Urgenţă nr. 50/2021, şi nu a asigurat sume în bugetul de stat pentru acest transport. Neasigurarea sumelor de la bugetul de stat pentru transportul elevilor reprezintă o încălcare flagrantă a statului de drept, precum şi un joc parşiv cu vieţile elevilor, existând constant riscul de a se ajunge la un nou caz Caracal din vina sa!

Acesta nu a ezitat să taie de la elevi în continuare, tăind astfel bursele a sute de mii de elevi, adoptând peste noapte un ordin de ministru fără să respecte procedura de consultare publică. La nivelul ordinului, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9,5, în loc de 8,5, cum era anterior.

Ministrul a modificat şi structura Consiliului ARACIP, experţii fiind astfel înlocuiţi de către reprezentanţi ai ministerelor, deprofesionalizând şi politizând astfel instituţia. De asemenea, pentru prima oară de la înfiinţarea ARACIP, o unitate de învăţământ din România a fost acreditată direct de ministrul Educaţiei, peste decizia Consiliului ARACIP care a hotărât neacreditarea.

Considerăm că, în acest context, calitatea lui Sorin Cîmpeanu de ministru nu a adus niciun beneficiu învăţământului sau elevilor! Solicităm astfel revocarea sa din funcţie!


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.