Faptele ne definesc

Faptele ne definesc

Faptele ne definesc

Din seria manifestărilor dedicate aniversării a 172 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, continuăm să prezentăm povestea unor colegi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Să ai 28 de ani, să fii jandarm, să te pregăteşti permanent iar timpul tău liber să-l dedici salvării de vieţi arată caracterul nobil, iubirea faţă de semeni, pasiunea şi respectul pentru munca de salvator.

Sergent major Drăguş Petru este un tânăr absolvent al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, promoţia 2019 iar din anul 2020 îşi execută serviciul în cadrul Jandarmeriei Maramureş, Detaşamentul 2 Jandarmi Baia Mare. Colegul nostru, a decis ca în loc să-şi petreacă timpul liber aşa cum şi-l petrec majoritatea tinerilor de vârsta lui, să se alăture salvatorilor voluntari şi să-şi pună priceperea şi bunăvoinţa în sprijinul oamenilor încercaţi de viaţă şi asta fără să primească nimic în schimb.

Atunci când este liber de la serviciu, dezbracă uniforma albastră şi îmbracă uniforma roşie, caracteristică echipajelor de salvatori voluntari şi însoţeşte echipajele la misiunile care le sunt încredinţate, încercând să aplice lucrurile pe care le-a învăţat până acum şi să înveţe lucruri noi. Încă din primele zile de când au început acţiunile militare în ţara vecină, pe colegul nostru îl găsim, petrecându-şi timpul liber, alături de voluntarii SMURD, în Punctul de Trecere a Frontierei din Sighetu Marmaţiei, acordând sprijin celor care vin din Ucraina.

Ştim cu toţii că, în zilele noastre, tehnologia, ieşirile cu prietenii sau multe altele sunt preocupările tinerilor de vârsta colegului nostru iar el este un exemplu pentru toţi tinerii de vârsta lui. Cu siguranţă nu pot deveni toţi voluntari, jandarmi, poliţişti sau pompieri militari şi nici medici, dar cert este că să ajuţi este cel mai nobil lucru, indiferent de forma ajutorului pe care îl oferi.

A fi jandarm, poliţist sau pompier este o meserie pe care ne-am ales-o şi ale cărei riscuri ni le-am asumat, dar asemenea tineri, care îşi dedică inclusiv timpul liber în sprijinul celor care au nevoie, tineri cu un caracter nobil, cu dragoste faţă de semeni aşa cum este colegul nostru, sunt un exemplu de urmat chiar şi pentru noi.

Maior, Radu Vasile Nicolae
Purtător de cuvânt al I.J.J. Maramureş


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.