În atenţia iubitorilor de pescuit: prohibiţie în perioada 9 aprilie – 7 iunie a.c.

În atenţia iubitorilor de pescuit: prohibiţie în perioada 9 aprilie – 7 iunie a.c.

În atenţia iubitorilor de pescuit: prohibiţie în perioada 9 aprilie – 7 iunie a.c.

În Monitorul Oficial nr. 295 din 25 martie 2022 a fost publicat Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr 57/675 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2022.

Astfel, prin Ordinul menţionat anterior, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv.

Conform prevederilor OUG 23/2005 privind pescuitul şi acvacultura instituţiile competente să efectueze acte de constatare pentru faptele ce constituie infracţiuni pe lângă organele de urmărire penală sunt persoanele cu drept de inspecţie şi control din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Gărzii Naţionale de Mediu, Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, precum şi ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de OUG 23/2005 privind pescuitul şi acvacultura se face de către persoanele cu drept de inspecţie şi control din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Gărzii Naţionale de Mediu, Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, de către ofiţerii şi agenţii din cadrul Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră Române, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române, precum şi de către personalul silvic din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

Jandarmii dâmboviţeni vor desfăşura acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor pe linie de pescuit în perioada de prohibiţie.

Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.