În PNL nu există consens în ceea ce priveşte reducerea CAS

În PNL nu există consens în ceea ce priveşte reducerea CAS

Reducerea contribuţiei către Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate de la 25 la 20 de procente ar putea să aducă o creştere a salariilor angajaţilor din România şi chiar a veniturilor pensionarilor, dar această măsură trebuie să treacă prin Parlament pentru a fi aplicată.

„În PNL nu există consens în ceea ce priveşte reducerea CAS. Liberalii şi-ar dori să aplice această măsură, dar nu ştiu cum să facă acest lucru. PNL are în prezent premierul şi jumătate din Guvern, totuşi, a optat să promoveze proiectul de reducere al CAS pe cale parlamentară, deşi calea guvernamentală ar fi fost nu doar mai rapidă, ci şi cea firească. Nici premierul, nici alţi reprezentanţi PNL din Guvern nu s-au pronunţat cu privire la această măsură”, a subliniat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

PSD salută faptul că PNL împărtăşeşte acum viziunea social-democrată creşterea veniturilor populaţiei, după ce timp de 2 ani a blocat aplicarea Legii pensiilor, Legii salarizării şi creşterea alocaţiilor. Propunerea lor însă este insuficientă şi nu garantează creşterea salariilor în privat. Este nevoie de un plan mai amplu pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor.

„Nu există nicio garanţie că angajatorii vor transfera în buzunarul salariaţilor această reducere de taxe. Este deci o măsură costisitoare, pentru că reduce 20% din Bugetul pensiilor, dar nu garantează creşterea salariaţilor pentru cei din privat. Pentru a creşte salariile din privat trebuie luate măsuri ţintite pentru cei cu venituri mici, fie prin deduceri, cum a propus PSD, fie prin alte instrumente, cum ar fi majorarea salariului minim, în funcţie de evoluţia salariului mediu”, a mai adăugat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Gheorghe Şimon, deputat PSD
29.03.2022


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.