Înscrie proiectul la Swimathon Iaşi 2022 şi activează spiritul de iniţiativă al comunităţii

Înscrie proiectul la Swimathon Iaşi 2022 şi activează spiritul de iniţiativă al comunităţii

Înscrie proiectul la Swimathon Iaşi 2022 şi activează spiritul de iniţiativă al comunităţii

Iaşi, 21 martie 2022 – Fundaţia Comunitară Iaşi dă startul înscrierii de proiecte pentru ediţia a 9-a de Swimathon Iaşi – un eveniment de strângere de fonduri organizat pentru a încuraja iniţiativa şi spiritul comunitar. ONG-urile, asociaţiile şi grupurile de iniţiativă din Iaşi se pot înscrie până pe data de 15 aprilie 2022, în secţiunea de proiecte de pe platformă: https://swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro/inscriere-proiect/.

În vara aceasta, proiectele frumoase ale ieşenilor prind din nou viaţă. Pe 2 iulie, la Ştrandul Municipal, ne întâlnim să înotăm pentru comunitate şi proiecte cu final fericit.

Care sunt etapele Swimathon Iaşi:
1. Organizaţiile non-guvernamentale şi grupurile de iniţiativă înscriu cauzele şi proiectele pe platforma: https://swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro/inscriere-proiect/.
2. Echipele de înotători se înscriu pe platformă. În ziua evenimentului fiecare echipă înoată timp de 50 de minute pentru cauza aleasă.
3. Susţinătorii cauzelor înscriu donaţii prin secţiunea special dedicată de pe platformă şi se pregătesc să încurajeze echipa favorită în ziua evenimentului.

Citeşte mai multe pe https://swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro/. Urmăreşte pagina de Facebook Swimathon Iaşi: https://www.facebook.com/swimathon.iasi/ şi nu ezita să ne laşi un mesaj în cazul în care ai nevoie de îndrumare.

Ediţia a 9-a de Swimathon Iaşi este un eveniment ONGteca. Scopul proiectului ONGteca este de a sprijini dezvoltarea a minimum 30 de ONG-uri din regiune, cu preponderenţă de la nivelul judeţului Iaşi, organizaţii ce oferă servicii în zone insuficient deservite. Proiectul este derulat de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Iaşi şi Asociaţia pentru Dezvoltare, Transparenţă şi Participare Publică CIVICA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

***
Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanţat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparităţile economice şi sociale şi a consolida relaţiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare şi statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorţiul compus din Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Fundaţia pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, Fundaţia PACT şi Frivillighet Norge, care acţionează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE şi Norvegiene.
Active Citizens Fund România vizează consolidarea societăţii civile şi a cetăţeniei active şi creşterea capacităţii grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmăreşte dezvoltarea pe termen lung a sustenabilităţii şi capacităţii sectorului societăţii civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetăţeniei active şi a drepturilor omului şi consolidând în acelaşi timp relaţiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Pentru mai multe informaţii despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesaţi www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informaţii despre Granturile SEE şi Norvegiene, accesaţi www.eeagrants.ro.

***
Despre Swimathon Iaşi
Swimathon Iaşi este un eveniment organizat pe platforma unui concurs de înot, care oferă ieşenilor oportunitatea să se implice în comunitate, susţinând într-un mod simplu şi inedit, proiectele locale. Swimathon Iaşi activează spiritul de iniţiativă în rândul ieşenilor, oferindu-le contextul potrivit să-şi facă vizibilă ideea, să facă fundraising, să o susţină şi să se distreze.

***
Despre Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany
Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special copii şi tineri, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială. Cu 27 de ani de activitate în România, programele fundaţiei vizează activităţi de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilităţi, proiecte de încurajare a educaţiei de calitate în mediul rural, precum şi iniţiative de implicare a comunităţii locale şi de stimulare a filantropiei. Mai multe detalii se regăsesc pe www.bethany.ro.

***
Despre Fundaţia Comunitară Iaşi
Fundaţia Comunitară Iaşi îşi propune să aducă împreună oamenii care mişcă lucrurile şi lucrurile care merită mişcate, spre beneficiul întregii comunităţi, pentru transformarea Iaşului într-un oraş în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundaţiei Comunitare Iaşi este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona. Mai multe detalii se regăsesc pe www.fundatiacomunitaraiasi.ro.

***
Despre Asociaţia pentru Dezvoltare, Transparenţă şi Participare Publică CIVICA
Asociaţia CIVICA a fost înfiinţată în 2014 pentru ca vocea cetăţenilor să fie ascultată şi respectată de decidenţi, iar instituţiile să devină mai deschise şi atente la nevoile reale ale oamenilor. Direcţiile strategice de acţiune ale CIVICA sunt cetăţenia activă şi buna guvernare la nivel local. Prin proiectele sale, organizaţia încurajează implicarea civică, susţine grupurile de cetăţeni care se confruntă cu diverse probleme în comunitate şi contribuie la transparentizarea procesul decizional.
Organizaţia dezvoltă instrumente digitale de monitorizare şi participare publică, ghiduri de implicare cetăţenească sau bune practici pentru administraţia publică. De asemenea, CIVICA desfăşoară campanii de advocacy pe subiecte care ţin de mobilitate şi dezvoltarea urbană, organizează ateliere şi sesiuni de educaţie civică, dezbateri şi evenimente care aduc împreună cetăţenii şi factorii decizionali pentru proiectele importante ale comunităţii. Mai multe detalii se regăsesc pe www.asociatiacivica.ro.

***
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la: [email protected], Irina Nichifiriuc,
Manager departament de programe filantropice


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.