Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat, acţionând totodată şi pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Astfel, structurile operative ale MAI au intervenit la 4.961 de evenimente, dintre care 3.085 au fost circumscrise menţinerii ordinii şi liniştii publice, iar 1.876 au fost intervenţii circumscrise situaţiilor de urgenţă.

La nivelul structurilor de poliţie din România, au fost sesizate 802 de posibile infracţiuni, peste 29% dintre acestea fiind din oficiu.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 201 autori de infracţiuni, care au săvârşit 208 fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 31 de persoane şi au fost depistate 14 persoane urmărite naţional sau internaţional.

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie, fiind reţinute 994 de permise de conducere şi retrase 272 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii şi jandarmii au constatat peste 11.500 de abateri de natură contravenţională şi au aplicat amenzi în valoare de peste 4,4 milioane lei.

Duminică, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 8 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.500 lei.

Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.091 de persoane.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 8 persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Tot în cursul zilei de ieri, pentru aplicarea măsurilor de autoprotecţie, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT.

În ultimele 24 de ore, un cetăţean ucrainean a depus cerere de azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.320 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratul General pentru Imigrări este de 88,8%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 16.807 de mijloace de transport şi 69.759 de persoane, dintre care 7.776 de cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.