Şofer reţinut de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier

Şofer reţinut de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier

Şofer reţinut de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier

La data de 24.03.2022, în jurul orelor 22:10, un bărbat de 30 ani, din oraşul Vicovu de Sus a condus autoturismul pe raza oraşului Vicovu de Sus, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1.46 mg./l pur alcool în aerul expirat) iar ulterior, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuţi a refuzat să-i fie recoltate mostre de sânge.

La 27.03.2022 s-au continuat cercetările privind infracţiunea constatată în 24.03.2022 pe raza oraşului Vicovu de Sus. S-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de şoferul de 30 ani, din oraşul Vicovu de Sus, pentru săvârşirea infracţiunii de „Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, dispunându-se totodată prin ordonanţă reţinerea sus-numitului pentru o perioadă de 24 de ore, bărbatul fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

* * *
Dosare penale la regimul rutier

* La data de 27.03.2022, ora 16.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe DN 17 – str. Humorului, com. Scheia, au oprit pentru control un autoturism care circula cu viteza de 102 km/h pe sector de drum cu limita de viteză maximă admisă este 50km/h.

La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat de 24 ani, din com. Scheia, care a declarat verbal că permisul de conducere i-a fost suspendat. După efectuarea de verificări în bazele de date ale poliţiei, s-a stabilit faptul că şoferul are permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 90 de zile începând cu 02.01.2022 până pe 01.04.2022 pentru contravenţii la regimul rutier.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea fără permis”.

* La data de 27.03.2022, în jurul orei 19:45, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe D.J. 174 F – sat Neagra Şarului, comuna Şaru Dornei, judeţul Suceava, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 26 ani din comuna Şaru Dornei, judeţul Suceava.

Întrucât conducătorul auto avea halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,90 mg/L alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.