„Sportul pentru toţi” pune în mişcare comunităţile din Braşov, Timişoara şi Bucureşti pentru îmbunătăţirea infrastructurii sportive din aceste oraşe

„Sportul pentru toţi” pune în mişcare comunităţile din Braşov, Timişoara şi Bucureşti pentru îmbunătăţirea infrastructurii sportive din aceste oraşe

„Sportul pentru toţi” pune în mişcare comunităţile din Braşov, Timişoara şi Bucureşti pentru îmbunătăţirea infrastructurii sportive din aceste oraşe

Braşov, 21 martie 2022 – Fundaţiile Comunitare Braşov şi Timişoara, împreună cu Decathlon România, anunţă lansarea apelului de proiecte locale pentru fondul „Sportul pentru toţi”, programul care pune în mişcare anul acesta comunităţi din 3 oraşe din ţară. La Bucureşti anul acesta programul a fost lansat pe 15 februarie.

Valoarea totală a fondului de finanţare pentru anul 2022 este de 200.000 de euro însemnând 50.000 de euro pentru fiecare dintre cele două oraşe şi de 100.000 de euro pentru Bucureşti.

În Braşov, programul se adresează instituţiilor de învăţământ şi asociaţiilor de părinţi şi vizează proiecte care fac sportul mai uşor de practicat în şcolile şi liceele din oraşul nostru.

Vor fi acordate finanţări pentru reamenajarea şi îmbunătăţirea facilităţilor pentru sport din şcolile gimnaziale şi liceele din Braşov. Vor fi susţinute 3-5 şcoli sau licee la nivelul oraşului care îşi vor reamenaja şi îmbunătăţi facilităţile sportive, fie că sunt terenuri în aer liber sau săli de sport.

„Prin acest program finanţat de către Decathlon şi aflat la a doua ediţie la Braşov, avem şansa să reamenajăm terenuri de sport în mai multe şcoli braşovene şi să creăm contexte atractive şi favorabile practicării sportului. Valorizăm foarte mult oportunităţile de a practica sportul în locaţii atractive, sigure şi cu facilităţi îmbunătăţite dat fiind impactul pozitiv asupra stării fizice şi psihice a tinerilor sportivi. Mulţumim Decathlon pentru implicarea exemplară în dezvoltarea facilităţilor sportive ale comunităţii braşovene şi pentru schimbarea deja produsă în vieţile a 5.435 de copii din cele cinci şcoli braşovene care au beneficiat de finanţarea din cadrul primei ediţii.” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundaţia Comunitară Braşov.

„Infrastructura sportivă este o urgenţă în şcolile din oraşul nostru şi de aceea ne bucurăm că Timişoara a fost inclusă în acest an în programul „Sportul pentru toţi”. Şcolile şi liceele din Timişoara au nevoie de săli şi terenuri dotate conform standardelor, trebuie să ofere condiţii optime pentru a-i încuraja pe copii să practice sportul, ca mod de a face performanţă, dar şi pentru o viaţă mai sănătoasă, aşadar, vă încurajăm să aplicaţi pentru şcoala sau liceul dvs”, a spus Daniela Chesaru, director executiv Fundaţia Comunitară Timişoara.

Despre programul „Sportul pentru toţi”

Integrarea sportului în educaţie are un impact major pentru viitorul copiilor. Spaţiile atractive şi bine dotate în şcoli oferă acces tuturor copiilor la activităţi fizice şi sportive. Beneficiile mişcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenţie şi reacţie, reducerea stresului şi abilităţi de colaborare şi de leadership.

Programul „Sportul pentru toţi”, derulat de Fundaţia Comunitară Bucureşti, Fundaţia Comunitară Timişoara şi Fundaţia Comunitară Braşov împreună cu Decathlon România, urmăreşte crearea unor condiţii şi contexte mai bune pentru ca cetăţenii să poată practica sport din plăcere şi în siguranţă. În 2022, iniţiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor şi tinerilor facilităţi sportive atractive în şcoli şi licee, pentru o creştere sănătoasă.

Programul se află la a doua ediţie în Bucureşti şi Braşov şi la prima ediţie în Timişoara.

Cine poate aplica:

Programul „Sportul pentru toţi” se adresează şcolilor gimnaziale sau liceelor şi asociaţiilor de părinţi din şcoli.

Termenul limită de depunere a propunerii de proiect este 9 mai 2022. Proiectele vor fi desemnate câştigătoare în urma unui proces de selecţie în mai multe etape: preselecţia ideilor de proiect în baza criteriilor de eligibilitate, selecţia realizată de către un juriu independent şi interviuri cu aplicanţii de pe lista scurtă, dacă va fi necesar.

Proiectele câştigătoare de la Braşov vor fi anunţate la sfârşitul lunii mai 2022.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecţie, formularele de aplicaţie şi exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-urile programului:
pentru Braşov, accesaţi https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro
pentru Timişoara, accesaţi https://www.fundatiacomunitaratimisoara.ro/sportul-pentru-toti/
pentru Bucureşti, accesaţi https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/sportul-pentru-toti-2022/

* * *

Braşov: Erika Andrasi, Program Manager, Fundaţia Comunitară Braşov
[email protected]

Pentru detalii legate de program şi de procesul de aplicaţie, vă rugăm contactaţi:
Timişoara
Karola Kalapati, Program Manager, Fundaţia Comunitară Timişoara
[email protected]

***
Despre Decathlon
Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deţine în momentul de faţă 28 de magazine la nivel naţional, la care se adaugă şi platforma online, fiind prezent pe piaţa de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1500 de colaboratori în 2021.
Decathlon oferă iubitorilor de sport articole şi echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate şi inovaţie în domeniu, păstrând in permanenţă obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preţ foarte bun.
Magazinele includ produse aparţinând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar şi altor mărci internaţionale, adresându-se atât începătorilor, cât şi sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Incepand cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulţi producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeţii montane, trekking şi escaladă (încălţăminte), dar şi pentru ciclism (articole textile şi biciclete pentru adulţi şi copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta” Fabricat în România

Despre Fundaţia Comunitară Braşov
Fundaţia Comunitară Braşov are misiunea de a crea punţi între nevoile şi resursele locale şi de a acţiona ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă şi mai solidară.
În activitatea noastră de 7 ani, am finanţat şi mentorat 200 de proiecte comunitare şi am acordat un buget de 2.745.929 lei prin mobilizarea donatorilor corporate, a celor individuali şi a persoanelor resursă din comunitate.
Fundaţia Comunitară Braşov este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 18 fundaţii comunitare din ţară.
Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabrasov.ro
Detalii despre mişcarea de fundaţii comunitare, puteţi găsi, accesând: https://ffcr.ro/fundatii-comunitare/

Despre Fundaţia Comunitară Timişoara
Fundaţia Comunitară Timişoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de iniţiativă
pentru a dezvolta comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Construieşte mecanisme de
donaţie, fonduri de finanţare sau incubatoare de idei pentru oraş. În 6 ani de activitate, am
adunat fonduri de la companii şi donatori individuali şi am finanţat peste 200 de proiecte
din Timişoara şi regiune. Fundaţia Comunitară Timişoara este parte dintr-o mişcare
naţională, alături de alte 19 fundaţii comunitare din România şi peste 2.000 în întreaga
lume.

Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitaratimisoara.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.