USR a depus moţiune simplă împotriva ministrului Culturii

USR a depus moţiune simplă împotriva ministrului Culturii

USR a depus moţiune simplă împotriva ministrului Culturii

Ca urmare a refuzului ministrului Culturii de a-l demite de urgenţă pe directorul interimar al Teatrului Naţional Bucureşti, responsabil de implicarea reputatei instituţii de cultură în acţiuni repetate de propagandă rusească, Uniunea Salvaţi România (USR) a depus, astăzi, moţiune simplă împotriva ministrului Lucian Romaşcanu.

„Domnul Lucian Romaşcanu, în loc să-şi asume şi să rezolve o problemă punctuală, merge mai departe şi ţine în braţe un om al propagandei pro-Moscova, pro-Putin, anti-UE, anti-NATO. De aceea, USR a depune moţiunea simplă intitulată ‘Libertate artistică? Da! Propagandă pro-Moscova şi anti-UE în instituţii publice? Niciodată!’, îndreptată împotriva ministrului Romaşcanu. Nu se poate ca din cea mai importantă instituţie de cultură din România să se facă propagandă activă, prin material publicitar, anti-UE, anti-NATO, pro-Putin, pro-Kremlin”, declară deputatul USR Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Ministrul PSD Lucian Romaşcanu este cel care l-a numit în funcţie pe actualul director interimar al Teatrului Naţional Bucureşti.

Sub ochii ministrului PSD al Culturii şi cu autorizarea lui nedisimulată, Teatrul Naţional Bucureşti, cea mai reprezentativă scenă a ţării, a fost transformată într-o platformă a propagandei extremiste pro-Kremlin, a antisemitismului şi revizionismului.

„În timp ce teatre şi muzee din întreaga ţară se solidarizau cu victimele războiului de la graniţele noastre, în timp ce însuşi ministrul Romaşcanu dădea declaraţii entuziaste despre susţinerea artiştilor refugiaţi din Ucraina, directorul interimar al TNB refuza nu doar orice solidarizare, dar chiar şi o proiecţie a steagului ucrainean pe una din cele mai emblematice clădiri ale Bucureştiului. De ce? Pentru că poate. Ce face ministrul Culturii? Tace. În timp ce întreaga ţară se luptă cu extremismul naţionalist venit din Est, dinspre Moscova, directorul interimar al TNB programează un spectacol ‘găzduit’, ţinut de Dan Puric, actor angajat al teatrului, susţinător declarat al dughinismului şi putinismului, campion al pseudo-antiglobalismului şi al naţionalismului de extracţie moscovită. Ce face ministrul Culturii? Se ascunde în spatele libertăţilor artistice. În timp ce întreaga Europă luptă împotriva propagandei anti-UE şi anti-NATO, la Teatrul Naţional, sub ochii directorului interimar aflat în sală, se împart sute de exemplare gratuite dintr-o publicaţie naţionalistă, antisemită, antieuropeană şi pro-putinistă. Nu un exemplar, două, trecute pe sub mână, ci sute! Ce face ministrul Culturii? Aşteaptă anchete, comitete şi comiţii”, arată USR în moţiune simplă depusă.

Refuzul ministrului Culturii de a-l demite pe cel pe care el însuşi l-a numit e nimic altceva decât un gest de sabotare a eforturilor naţionale de solidarizare cu un întreg popor alungat din propriile case, de subminare a politicii Statului român în faţa conflictului militar care ne ameninţă frontierele şi de încălcare a angajamentelor României faţă de Uniunea Europeană şi NATO.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.