ATENŢIE LA PERSOANELE PE CARE LE PRIMIŢI ÎN CURTE SAU LOCUINŢĂ!

ATENŢIE LA PERSOANELE PE CARE LE PRIMIŢI ÎN CURTE SAU LOCUINŢĂ!

ATENŢIE LA PERSOANELE PE CARE LE PRIMIŢI ÎN CURTE SAU LOCUINŢĂ!

Trei persoane reţinute de poliţişti pentru furturi din locuinţele persoanelor vârstnice

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi au reuşit documentarea activităţii infracţionale a trei femei care, profitând de vârsta înaintată a victimelor pătrundeau în locuinţele acestora sub diferite pretexte şi sustrăgeau sume de bani. Poliţiştii au dispus reţinerea celor trei femei, acestea fiind introduse în arestul IPJ Suceava.

Poliţiştii recomandă încă o data cetăţenilor şi în special vârstnicilor să manifeste prudenţă în relaţionarea cu persoane necunoscute, mai ales în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale. Sub diferite pretexte, infractorii încearcă deseori să iniţieze discuţii, să pătrundă în curţi sau locuinţe şi ulterior să sustragă sume de bani sau bunuri de valoare.

La data de 09.04.2022, ora 14.42, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat de 83 ani, din municipiul Rădăuţi, despre faptul că persoane necunsocute i-au sustras bani din locuinţă.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, la 09.04.2022, ora 14.40, apelantul a primit în locuinţă trei persoane de sex feminin, care sub pretextul unei situaţii financiare precare, i-au cerut alimente şi apă.

Profitând de neatenţia persoanei vătămate femeile au sustras dintr-o borsetă aflată în dormitorul locuinţei suma de 4.000 lei.

Imediat au fost constituite mai multe echipe de poliţişti, trecându-se la verificarea zonei comiterii faptei. Astfel, au fost identificate trei persoane ce corespundeau descrierii făcute de victimă.

În urma controlului corporal şi al bagajelor efectuat asupra celor trei femei a fost identificată suma de 4.000 lei.

S-a procedat la legitimarea celor trei femei, stabilindu-se faptul că au vârste cuprinse între 31 şi 33 ani şi toate sunt din comuna Dorneşti, judeţul Suceava.

În urma efectuării controlului corporal asupra lor a fost găsită întreaga sumă de bani sustrasă.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. (1), art. 229 alin. (2) lit. b) din Codul penal.

De asemenea au fost extinse cercetările cu privire la încă 5 fapte de furt calificat cu acelaşi mod de operare, înregistrate în perioada 2020-2022, victime fiind tot persoane vârstnice.

După administrarea materialului probator toate cele trei persoane au fost audiate şi faţă de ele a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introduse în arestul IPJ Suceava.

Poliţiştii reamintesc faptul că, un mod de operare distinct îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectua anumite lucrări gospodăreşti. De asemenea, unele persoane invocă motive financiare sau medicale şi apelează la mila proprietarilor de
locuinţe. Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori din casă.

De aceea recomandăm cetăţenilor să nu iniţieze discuţii cu astfel de persoane şi să nu le permită accesul în locuinţă.

Totodată, recomandăm să închideţi uşile şi să le asiguraţi cu sisteme de închidere chiar şi atunci când sunteţi la domiciliu.

De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile. Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane. În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.