Avanpremiera filmului Neliniştiţi Warm-up Ceau, Cinema! ediţia 9

Avanpremiera filmului Neliniştiţi Warm-up Ceau, Cinema! ediţia 9

Avanpremiera filmului Neliniştiţi Warm-up Ceau, Cinema! ediţia 9

Asociaţia Pelicula Culturală vă invită la proiecţia în avanpremieră la Timişoara a filmului belgian „Neliniştiţi” (2021), în regia lui Joachim Lafosse, care va avea loc miercuri, 6 aprilie, de la ora 19.00, la FABER.

Poveşti de dragoste s-au spus nenumărate în cinema. Unele dintre ele au rămas vii în memoria spectatorilor, altele au trecut neobservate. Ce face o poveste de dragoste memorabilă? Ce rămâne dincolo de reţetele de Hollywood cu happy end?

Regizorul Joachim Lafosse propune o altă abordare a iubirii: o legătură profundă între doi oameni, pusă la grea încercare de tulburarea bipolară de care suferă Damien. O situaţie în care nici unul dintre cei doi nu doresc să se regăsească, şi totuşi nu au de ales. Cum reuşeşti să trăieşti cu asta? Este iubirea suficientă pentru a învinge boala? Ce faci când în această situaţie este prins şi un copil?
„Nu e unul dintre acele filme-terapie, în care priveşti înapoi înspre trecut cu ranchiună, ci o privire dureros de sinceră asupra unor dinamici de familie complicate.” – Variety

Marele atu al filmului stă chiar în cei doi actori – Damien Bonnard („Les miserables”, „The French Dispatch”) şi Leila Bekhti („Paris, je t’aime”, „La source des femmes”, „Un prophete”), care îşi împrumută vieţile, numele şi sentimentele pentru a încerca să răspundă la toate aceste întrebări fără a împovăra spectatorul cu problemele lor.

„Filmul Neliniştiţi nu oferă vaccinuri ori soluţii simple pentru boala pe care o portretizează, în schimb, ne propune să învăţăm să trăim cu ea la rău şi, poate, la mai bine.” – Hollywood Reporter
Filmul a fost selectat în competiţia Cannes, a fost prezent în selecţia oficială a Festivalului de Film de la San Sebastian, şi a primit 2 nominalizări la Premiile Cesar la categoriile „Cel mai bun actor în rol principal” şi „Cea mai bună actriţă în rol principal”.

După film vă invităm la o discuţie alături de invitata noastră dr. Carina Dragu, medic specialist în psihiatrie şi psihoterapeut adulţi, care vă poate răspunde la întrebările pe tema tulburării bipolare şi a efectelor ei asupra familiei şi celor din jur.

Proiecţia face parte din seria de 9 proiecţii warm-up dinaintea celei de-a 9-a ediţii a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 14-17 iulie la Timişoara, fiind cofondat de Asociaţiile Pelicula Culturală şi Marele Ecran.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.iabilet.ro şi fizic, la barul AMBASADA din cadrul FABER, iar preţul unui bilet este de 15 lei.

Din 8 aprilie, „Neliniştiţi” rulează şi în cinematografele din România, fiind distribuit de Bad Unicorn. Trailer: https://badunicorn.ro/film/nelinistiti

Nicoleta Ciocov


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.