Braconaj piscicol în prima zi de prohibiţie

Braconaj piscicol în prima zi de prohibiţie

Echipajul de jandarmerie a surprins sâmbătă seara, 09 aprilie a.c., doi bărbaţi care pescuiau pe râul Olt folosind plase de pescuit şi o barcă pneumatică.

Prohibiţia generală pentru pescuit comercial/recreativ/sportiv pe apele interioare a fost stabilită în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontieră în intervalul 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu unele excepţii. Cu toate acestea, doi bărbaţi în vârstă de 45 ani, respectiv 35 ani, cu domiciliul în municipiul Slatina, au fost surprinşi sâmbătă seara în jurul orelor 22:00, pe malul stâng al râului Olt, în apropiere de Clubul Nautic, în timp ce pescuiau folosind o barcă pneumatică şi plase de pescuit comercial tip setcă în lungime de 850 m.

În cauză, s-au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârşirii a două fapte de natură penală prevăzute de art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Bunurile au fost ridicate şi predate organelor de urmărire penală pentru continuarea verificărilor.

Recomandăm celor pasionaţi de pescuit să înţeleagă impactul direct al prohibiţiei asupra refacerii ecosistemului, având ca scop principal protejarea resursei şi asigurarea calităţii pescuitului, în viitor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt va continua seria acţiunilor punctuale care au ca principal scop protejarea fondului piscicol.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.