BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 268.320 lei aplicate de poliţiştii rutieri

În perioada 01-03.04.2022, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu birourile şi formaţiunile rutiere din judeţ, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, ocazie cu care au fost aplicate 397 sancţiuni contravenţionale în valoare de 225.005 lei.

În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 60 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

În perioada 01-03.04.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ, au organizat acţiuni tematice pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influenţa băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 317 testări cu aparatul etilotest şi aplicate 92 sancţiuni contravenţionale în valoare de 43.315 lei.

De asemenea poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 4 permise de conducere, au retras 4 certificate de înmatriculare şi au constatat 5 infracţiuni la regimul rutier.

* * *
9,69 mc material lemnos confiscat de poliţişti

* La data de 04.04.2022, orele 10:25, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A în comuna Suceviţa, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Horodnic de Sus, care transporta material lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de provenienţă pentru materialul lemnos transportat, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Horodnic de Sus transporta cantitatea de 3,14 mc lemn foc de esenţă fag.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

* La data de 04.04.2022, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DJ 178C în comuna Frătăuţii Noi, autoutilitara condusă de un localnic, care transporta material lemnos.

Întrucât documentele prezentate de către conducătorul auto nu erau conforme cu realitatea, în sensul că datele înscrise în aplicaţia informatică erau diferite de datele de pe avizul de însoţire, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Frătăuţii Noi transporta cantitatea de 6,55 mc lemn foc de esenţă molid fără documente de provenienţă.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

* * *
Eveniment rutier soluţionat de poliţişti

La data de 04.04.2022, în jurul orelor 14.55, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 290 în comuna Fântânele, localnic de 22 de ani a surprins şi accidentat o localnică de 16 ani, angajată în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Din accident a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

* * *
Dosare penale la regimul rutier

* La data de 04.04.2022, ora 17:55, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutesti a oprit pentru control pe D.J.208, în localitatea Dolheştii Mari, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

* La data de 04.04.2022, în jurul orei 19.03, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe DN 17 în comuna Poiana Stampei, autoturismul condus de un bărbat din judeţul Bacău, acesta fiind surprins de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce rula cu viteza de 84 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din judeţul Bacău are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În autoturism se afla în calitate de pasager proprietarul acestuia, care a declarat faptul că, i-a încredinţat bărbatului din judeţul Bacău autovehiculul spre a fi condus deşi ştia că acesta are permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat” şi „încredinţarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.