BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

Scutul pădurii

Poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice, împreună cu specialişti ai Gărzii Forestiere, jandarmi şi lucrători din cadrul ocoalelor silvice, au efectuat 40 de controale pentru verificarea legalităţii exploatării materialului lemnos.

La data de 6 aprilie 2022, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Alba, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba şi lucrători din cadrul ocoalelor silvice au efectuat controale în teren pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale privind exploatarea, circulaţia, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos.

Astfel, au fost efectuate 40 de controale, din care 30 la mijloacele de transport material lemnos, 8 în fondul forestier, iar două controale au fost efectuate pe linia provenienţei, depozitării şi valorificării materialului lemnos.

Au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale, din care 18 în baza Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi a fost confiscată, valoric, cantitatea de 352 de metri cubi material lemnos.

* * *
Infracţiuni rutiere

* La data de 7 aprilie 2022, poliţiştii rutieri din Sebeş, în timp ce acţionau pe DN 67C, au depistat un bărbat, de 44 de ani, din municipiul Medgidia, judeţul Constanţa, în timp ce conducea un autoturism, cu o viteză peste limita legală.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis.

* La data de 7 aprilie 2022, în jurul orei 17.40 poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei, au oprit, pentru control, pe raza localităţii Iclod, un autoturism condus de un bărbat, de 75 de ani, din comuna Şona.
Întrucât conducătorul autovehiculului emana miros de alcool, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest şi recoltării de probe biologice, dar acesta a refuzat.
Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

* La data de 7 aprilie 2022, poliţiştii din Teiuş au depistat un bărbat, de 48 de ani, din Ocna Mureş, în timp ce conducea un autoturism, pe raza oraşului, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis.

* * *
Amplasarea radarelor în perioada 9 – 11 aprilie 2022

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 Săliştea – Şibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş – Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud – Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.