Calendar ortodox 9 aprilie 2022. Sfântul Mucenic Eupsihie, izbăvitor de boli

Calendar ortodox 9 aprilie 2022. Sfântul Mucenic Eupsihie, izbăvitor de boli

Sărbători religioase 9 aprilie 2022

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Eupsihie

Greco-catolice: Sf. m. Eupsihie din Cezareea

Romano-catolice: Fer. Ubald, călug

Calendar ortodox 9 aprilie 2022. Cine a fost Sfântul Eupsihie

Eupsihie s-a născut într-o familie de nobili creștini fiind crescut de mic în dragostea de Dumnezeu și de semeni, potrivit crestinortodox.ro.

În timpul domniei lui Iulian Apostatul, Eupsihie s-a căsătorit cu o tânăra nobilă.  Însă,  chiar  în timpul  cununiei, un cortegiu format din păgâni ce  aduceau jertfe zeiței Fortuna a trecut prin apropiere. Eupsihie împreună cu alți creștini au intrat templul către care se îndrepta cortegiul şi au distrus statuile zeilor, aducând daune majore templului.

Citeste si DOLIU în Biserică. Un indrăgit preot a murit la doar 51 de ani în Postul Paştelui

Auzind de acest sacrilegiul, împăratul Iulian a poruncit ca vinovații să fie decapitați, ca mulți creștini să fie recrutați în armată și toți să plătească tributuri exorbitante față de împărăție. De asemenea, a poruncit să fie imediat reconstruit templul pe cheltuiala tuturor creștinilor.

Iar drept pedeapsă, Eupsihie a fost prins de persecutori, legat de un copac și torturat cu sălbăticie şi, ulterior, decapitat. A trecut la Domnului în anul 362.

Calendar ortodox 9 aprilie 2022. Rugăciunea scurtă a Sfântului Eupsihie te fereşte de boală și necazuri mari

Mucenicul Tău, Doamne, Eupsihie, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, apără-ne de boala grea și de necazurile grele care ne înconjoară, Hristoase Dumnezeule.

Cu îndrăznire cântând chinurile tale, Fericite Eupsihie, mă rog ţie, ca unuia ce ai îndrăznire, răpeşte sufletul meu de la tirania bolilor și necazurilor, mucenice.

Gândul tău cu plecarea cea către Dumnezeu s-a lepădat de toate cele desfătătoare ale vieţii şi cu totul frumos s-a arătat, împărăţind asupra patimilor, Sfinte Fericite Eupsihie.

Cu bun curaj săvârşind lupta, ai biruit pe vrăjmaşul cel războinic, mucenice, primind dar de minuni de la Dumnezeu. Cu darul tău, ajută-mă sfinte să scap de boala grea și de necazurile care mă înconjoară, acum și pururea, și-n vecii vecilor. Amin!

Citeste si Singura înregistrare cu Arsenie Boca a fost făcută publică. Mesajul cutremurător lăsat de renumitul preot înainte să moară!


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.