Cetăţean turc cercetat pentru trafic de migranţi

Cetăţean turc cercetat pentru trafic de migranţi

Cetăţean turc cercetat pentru trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat în zona de competenţă zece cetăţeni turci, care au încercat să intre ilegal în Romania din Serbia, sprijiniţi de un conaţional .

Şoferul autoturismului este cercetat pentru trafic de migranţi în stare de arest preventiv.

În data de 07.04.2022 în jurul orei 22.30, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare a avut loc o acţiune privind prevenirea şi combaterea traficului de migranţi în zona de frontieră, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe comunicaţia Dudeştii Vechi – Sânnnicolau Mare.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism marca VW Sharan despre care existau suspiciuni că şoferul transportă migranţi din zona de frontieră. În urma controlului efectuat, s-a constatat că şoferul este un cetăţean din Turcia, aflat în procedură de azil pe teritoriul României, care era însoţit de zece conaţionali, posesori de cărţi de identitate emise de autorităţile din Turcia.

Cei unsprezece cetăţeni turci au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză, nouă bărbaţi şi o femeie, au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei cu sprijinul conaţionalului turc.

În cauza poliţiştii de frontieră efectuază cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii ,,trecere frauduloasă a frontierei de stat”, pentru pasagerii autovehiculului.

Totodată, şoferul maşinii, care a sprijinit grupul de migranţi, este cercetat pentru trafic de migranţi. În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

PURTĂTOR DE CUVANT
Subcomisar de poliţie
Nicola Petre-Ionuţ


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.