Comunicat de presă – CS Unirea Alba Iulia

Comunicat de presă – CS Unirea Alba Iulia

Comunicat de presă – CS Unirea Alba Iulia

Sportivul CS Unirea Alba Iulia, Ionuţ Zincă – campion naţional la orientare în proba de semimaraton

În weekendul trecut, 2-3 aprilie, la Gilău, judeţul Cluj, s-au desfăşurat finalele campionatului naţional de Orientare în proba de semimaraton (cea mai lungă probă din orientare) şi prima etapă din Campionatul naţional de Sprint Urban.

La seniori, finala campionatului naţional de semimaraton a fost dominată autoritar de către uniristul Ionuţ Zincă, care şi-a adjudecat titlul de campion naţional la finalul traseului parcurs într-o oră, 40 de minute şi 57 de secunde. Acesta l-a devansat cu peste 5 minute pe ocupantul locului secund, Peter Divin (CS Ady Liceum Oradea) şi cu aproape 10 minute pe câştigătorul medaliei de bronz, Lorand Vigh (CS TranSilva Cluj). Al doilea sportiv de la CS Unirea aflat în cursa seniorilor, Milea Radu, a încheiat pe locul 9, la finalul unui traseu dur, parcurs cu o accidentare la picior.

Din păcate a doua zi de întreceri, Campionatul naţional de Sprint Urban – etapa I, s-a încheiat nefericit pentru Ionuţ Zincă, acesta nefiind clasat din cauza ratării unui post de control. în schimb Tamas Bogya (CS Unirea Alba Iulia) a terminat cursa pe un onorabil loc 4 iar Radu Milea s-a clasat pe locul 14.

Aceasta este prima competiţie importantă din calendarul secţiei de Orientare pe anul 2022. Urmează în luna mai campionatele naţionale pe echipe şi ştafetă, iar apoi, la final de august, vor fi organizate, în România, Campionatele Europei de Sud Est. Etapele din cadrul acestora vor conta şi pentru campionatul naţional.

‘Au fost două zile de competiţii desfăşurate pe o vreme total defavorabilă, dar acestea au fost condiţiile pentru toţi participanţii. Ca de fiecare dată, chiar dacă mai apar probleme, sunt mândru de aceşti sportivi minunaţi’, a spus Marius Anghel – responsabil secţie Orientare.

Clubul Sportiv Unirea
[email protected]


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.