Fabrică ilegală de ţigarete, descoperită în Neamţ

Fabrică ilegală de ţigarete, descoperită în Neamţ

Fabrică ilegală de ţigarete, descoperită în Neamţ

În perioada 05-06.04.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere (DPCMIIT) a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) şi din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, au efectuat un număr de trei percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Neamţ şi Botoşani.

Acţiunea s-a desfăşurat în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în producerea de bunuri accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării peste limita prevăzută de dispoziţiile legale, folosirea unei embleme şi a unui ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant, precum şi producerea, depozitarea unor mărfuri purtând mărcile folosite legitim de alt comerciant, în scopul de a induce în eroare pe ceilalţi comercianţi şi pe beneficiari şi contrafacerea unei mărci.

În cauză s-a reţinut faptul că, zece persoane au constituit un grup infracţional organizat având ca scop producerea, în mod clandestin, în afara antrepozitului fiscal a unor ţigarete contrafăcute. În acest scop, suspecţii au achiziţionat, în cursul anului 2021, o fabrică de ţigarete pe care au instalat-o într-o hală dintr-un fost complex zootehnic, situată pe raza localităţii Humuleşti, judeţul Neamţ.

De asemenea, aceştia au achiziţionat cantitatea de circa 20.000 de kilograme de tutun mărunţit, o cantitate mare de carton imprimat cu sigla unui comerciant cunoscut, foiţe din folie de plastic, foiţe de hârtie şi filtre cu intenţia de a fabrica 1.000.000 pachete de ţigarete, fără a deţine autorizaţie în acest sens. Aceste pachete de ţigarete puteau fi vândute pe piaţa neagră, la prima mână, cu suma totală de 2.000.000 de euro. Pentru a asigura conspirativitatea locaţiei în care era amplasată fabrica, aceasta era monitorizată de membrii grupării. De asemenea, pentru a nu putea fi descoperită cu ajutorul unor camere care funcţionează pe principiul termoviziunii membrii grupării au placat clădirea cu polistiren.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare desfăşurată în hala din localitatea Humuleşti, judeţul Neamţ a fost identificată fabrica clandestină de producere şi ambalare de ţigarete contrafăcute, precum şi numeroase pachete de ţigări, importante tutun vrac, o linie de tocat, fermentat, mărunţit şi uscat tutun, materiale şi materii prime folosite în procesul de producţie, asamblare şi ambalare a ţigaretelor.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de şase persoane.
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău, IJJ Neamţ, IJJ Iaşi, şi al lucrătorilor din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – BOS Bacău, Iaşi şi Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/iasi/i-fabrica-ilegala-de-tigarete-descoperita-in-neamt-28655.html


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.