Hepatită cu origine necunoscută, descoperită în rândul copiilor în Europa. Alertă la nivel mondial

Hepatită cu origine necunoscută, descoperită în rândul copiilor în Europa. Identificată pentru prima dată în Marea Britanie, hepatita infantilă de origine necunoscută a fost depistată recent şi la alţi copii din alte patru ţări europene.

„În urma cazurilor semnalate de hepatită acută de origine necunoscută de către Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie” la începutul lunii aprilie, ”au fost raportate cazuri suplimentare la copii în Danemarca, Irlanda, Ţările de Jos şi în Spania”, a transmis marţi Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC).

Nouă cazuri suspecte au fost identificate şi la copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 6 ani în Alabama, Statele Unite, potrivit ECDC, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Tratamentul pentru hepatita C, decontat de CNAS începând din luna februarie

„Investigaţiile de laborator ale cazurilor au exclus hepatitele virale de tip A, B, C, D şi E în toate cazurile. Investigaţiile continuă în toate ţările care raportează cazuri. În prezent, cauza exactă a hepatitei rămâne necunoscută”, notează ECDC, dar anchetatorii britanici „, consideră că o cauză infecţioasă este cea mai probabilă având în vedere caracteristicile clinice şi epidemiologice ale cazurilor”.

Şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este în alertă după apariţia unor cazuri de hepatită cu origine necunoscută în rândul copiilor şi a anunţată că sea aşteaptă ca numărul cazurilor să crească în perioada următoare.

Citeşte şi: Ceaiurile care fac minuni pentru ficat. Se beau dimineaţa, pe stomacul gol

Deocamdată nu au fost raportate decese în rândul copiilor diagnosticaţi cu hepatită cu origini necunoscute, dar în unele cazuri din Marea Britanie a fost nevoie de transplant de ficat. Dintre cazurile din Marea Britanie, ”multe au prezentat semne de icter”.

”Unele dintre cazuri au raportat simptome gastrointestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree şi vărsături în săptămânile precedente”, potrivit ECDC.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.