Mai mulţi arbori pentru un aer mai curat

Mai mulţi arbori pentru un aer mai curat

Mai mulţi arbori pentru un aer mai curat

Primăria Constanţa continuă înverzirea a cât mai multor zone din oraş, astfel încât să ne putem bucura de un oraş mai sănătos şi de un aer curat. 85 de arbori vor prinde rădăcini în spaţiile verzi situate pe strada Mircea cel Bătrân şi staţiunea Mamaia. Este vorba despre 19 castani, 41 de arbori lalea şi 25 de pruni decorativi.

Arborii au fost aleşi pentru a fi potriviţi mediului urban, fiind rezistenţi la condiţiile specifice de climă şi sol.

În paralel, se plantează gazon în parcurile Arheologic, Tăbăcărie, „Regina Maria”, esplanada de pe strada Mircea cel Bătrân şi faleza Cazino.

O atenţie deosebită se acordă spaţiilor verzi din sensurile giratorii. În această săptămână, se reamenajează cu plante perene spaţiile situate pe bulevardul Aurel Vlaicu.

De asemenea, pe bulevardul Mamaia, zonele cu spaţiu verde din aliniamentele stradale au fost îmbogăţite cu arbuşti ornamentali.

La fel de importantă este şi îngrijirea spaţiilor verzi. Echipele Direcţiei Generale Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, ale firmelor prestatoare, ale operatorului de salubrizare cât şi de persoanele care beneficiază de venitul minim garantat intervin în toate zonele oraşului.

Facem apel la constănţeni să protejeze plantaţiile nou-înfiinţate şi în situaţia în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol să sesizeze acest lucru la numerele de telefon: 0241.550055 – Dispecerat Primăria Constanţa şi 0241.484205 şi 0341.922- Direcţia Generală Poliţia Locală.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.